Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/78428/lietuviai-tarp-15-geriausiu-komandu-pasiuliusiu-inovacija-sveikatos-prieziuros-srityje/spausdinti/

Lietuviai – tarp 15 geriausių komandų, pasiūliusių inovaciją sveikatos priežiūros srityje

Publikuota: 2021-06-07 21:13
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

DI technologija grįstas automatizuotos kepenų diagnostikos sprendimas, novatoriški akiniai žmonėms su regėjimo sutrikimais, in vitro diagnostinis prietaisas arba išmanusis emocijų valdymo asistentas – tai tik keletas iš „EIT Health InnoStars Awards“ apdovanojimų pusfinalio inovacijų, dalyvaujančių „EIT Health“ programoje, skirtoje pradedantiems startuoliams iš Vidurio, Rytų ir Pietų Europos regionų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Lietuviai – tarp 15 geriausių komandų, pasiūliusių inovaciją sveikatos priežiūros srityje

Dėl kilusios pandemijos šiemet „EIT Health InnoStars Awards“ apdovanojimus pasiekė rekordinis kiekis naujų idėjų. Šių metų renginyje, aktualiausius sveikatos apsaugos iššūkius sprendžiančių ir pacientų savijautą bei komfortą siekiančių pagerinti komandų, skaičius išaugo 47 proc. Tarp 15 atrinktų komandų: trys iš Italijos, po dvi iš Ispanijos, Rumunijos, Portugalijos ir Vengrijos bei po vieną iš Graikijos, Lenkijos, Estijos ir Lietuvos. „InnoStars“ apdovanojimai – viena konkurencingiausių „EIT Health“ skatinamųjų programų, skirtų pradedantiesiems, prototipą arba minimalų perspektyvų produktą (angl. Minimum Viable Product) jaus sukūrusiems startuoliams. Pusfinalio dalyviai gaus po 25 tūkst. eurų vertės išmaniųjų pinigų, kuriuos skirs verslo vystymo mokymams bei pasaulinio lygio ekspertų mentorystės sesijoms. Dešimt geriausiai pasirodžiusių komandų pateks į finalą, kur pristatys savo idėją tarptautinei komisijai ir galės laimėti iki 25 tūkst. eurų produkto arba paslaugos pristatymui rinkai.

„Kiekvienais metais „InnoStars“ apdovanojimai privilioja pažangiausius medicinos, biotechnologijų ir skaitmeninės sveikatos sprendimus, kurie gali padėti įveikti aktualiausias sveikatos apsaugos problemas ir pagerinti pacientų gyvenimo lygį. Šiemet pastebimas dar didesnis susidomėjimas. Pandemija paskatino naujų idėjų atsiradimą ir suteikė novatoriams motyvacijos žengti į priekį. Dažnai raktas į sėkmę yra ambicingų komandų aprūpinimas verslo įgūdžiais ir naudingais ryšiais bei pagalba, siekiant tarptautinio pripažinimo. Būtent tuo mes ir užsiimame“, – pabrėžė „EIT Health InnoStars“ regioninės inovacijų programos (RIS) verslo plėtros vadovas Tamas Bekasi. „Per pastaruosius penkerius metus „InnoStars“ apdovanojimai padėjo dešimtims komandų iš prototipo etapo pasiekti rinką. Geriausios komandos gavo finansavimą, rizikos kapitalo atstovų susidomėjimą ir sugebėjo išplėsti vystomą verslą“, – pridūrė T. Bekasi.

2021 m. „EIT Health InnoStars Awards“ apdovanojimų pusfinalio dalyvių gretose – ir Lietuvos komanda „Liverinn“. „Liverinn“ vysto dirbtiniu intelektu pagrįstą automatizuotos kepenų diagnostikos sprendimą – kepenų diagnostikos tyrimas šio sprendimo pagalba gali būti atliekamas vos per kelias sekundes. Ši technologija padeda ir tiksliau nustatyti funkcinį kepenų tūrį, greičiau diagnozuoti kepenų ligas. Kartu su „Liverinn“ pusfinalyje – ir tokios komandos, kaip „ScolioSense“ (Graikija), „PhotoBioCure“ (Lenkija), „T-Control“ (Ispanija) ir daug kitų.

Be finansinių apdovanojimų, nugalėtojams taip pat bus suteikta galimybė užmegzti ryšius su potencialiais investuotojais iš „EIT Health investuotojų tinklo“, bendradarbiauti su EIT Health gyvųjų laboratorijų (angl. EIT Health Living Labs) ir testavimo vietų (angl. test beds) tinklu. Be išvardintų komandų, „EIT Health“ suteiks 4 tūkst. eurų vertės mentorystės paramą dar 20 startuolių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!