Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/78028/prasosi-buti-suimamas-tesla-vairuotojas-keliauja-ant-galines-sedynes/spausdinti/

Prašosi būti suimamas: „Tesla“ vairuotojas keliauja ant galinės sėdynės

Publikuota: 2021-05-08 19:26
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Leonardas Sindaravičius
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Per praėjusią savaitę San Francisko įlankos teritorijoje vienas „Tesla“ elektromobilio savininkas ne kartą buvo pastebėtas „vairuojantis“ savo „Model 3“ su įjungtu autopilotu, tačiau sėdėdamas ant galinės sėdynės. Panašu, kad žmogus mėgaujasi dėmesiu, kurio sulaukia kuomet neatsakingo ir pavojingo vairavimo metu aplinkiniai jį fotografuoja ir filmuoja.

„Tesla“ autopiloto funkcija pastaruoju metu sulaukė itin daug dėmesio, ypač po JAV Teksaso valstijoje įvykusios mirtinos avarijos, kurios metu nieko nebuvo už automobilio vairo. Pati įmonė neigia savo sukurtos automatizuoto vairavimo funkcijos kaltę. Autopiloto funkcijos naudojimas nesėdint už vairo taip pat prieštarauja „Tesla“ naudojimo instrukcijoms; šios funkcijos naudojimas kai kuriose JAV teritorijose yra nelegalus ir laikomas pavojingu.

Tačiau nuotykių ieškotojų šie faktai neatgraso – štai „Tesla“ savininkas, besimėgaujantis kelione ant galinės savo naujutėlio „Model 3“ sėdynės:

San Francisko įlankos teritorijoje per pastarąją savaitę jis buvo pastebėtas ne kartą „vairuodamas“ šį automobilį su visiškai nauja vietine registracija. Kai kurie liudininkai dalinosi vaizdais socialiniuose tinkluose.

Nuotraukose jis taip pat matomas padėjęs koją ant vairo – tai vienintelė „Tesla“ naudojama vairuotojo aktyvumo stebėjimo sistema, veikianti naudojant autopilotą. Naudojant autonominio vairavimo funkciją būtina kartkartėmis laikyti vairą: jame įtaisyti slėgio jutikliai pastebi ar vairuotojo rankos yra ant vairo. Autopiloto įjungimui būtinas ir prisegtas vairuotojo saugos diržas, tačiau žmonės išsisuka prisegdami diržą sau už nugaros prieš įjungdami autonominį vairavimą.

Kaskart įjungus autopilotą „Tesla“ automobiliai rodo pranešimą laikyti rankas ant vairo ir būti pasirengus perimti valdymą bet kuriuo metu – akivaizdu, kad to padaryti nebūtų įmanoma nuo galinės automobilio sėdynės. Vienas iš sprendimų galėtų būti svorio jutiklių integracija į vairuotojo sėdynę – jei automobilis gali automatiškai sustoti kuomet atsegamas vairuotojo saugos diržas, jis turėtų galėti nejudėti iš vietos ir tuomet, kai nejuntamas svoris ant vairuotojo sėdynės. Tikėtina, kad greitu metu šis vyrukas bus sulaikytas ir mažų mažiausiai gaus baudą už chuliganišką vairavimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!