Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/77861/kinijoje-tesla-elektromobiliams-uzdrausta-ivaziuoti-i-greitkelius/spausdinti/

Kinijoje „Tesla“ elektromobiliams uždrausta įvažiuoti į greitkelius

Publikuota: 2021-04-26 13:21
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Leonardas Sindaravičius
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos Guangzhou regione policija ėmė stabdyti ir neįleisti visų „Tesla“ elektromobilių vairuotojų į greitkelius dėl susirūpinimo visuomenės saugumu. Abejonės dėl „Tesla“ automobilių saugumo ėmė kilti po neseniai paviešintos informacijos apie JAV Teksaso valstijoje įvykusią avariją, kurios metu „Tesla Model S“ posūkyje nulėkė nuo kelio ir nusinešė dviejų žmonių gyvybes. Elon Musk teigimu automobilyje nebuvo įjungtas autopilotas.

Kinijoje „Tesla“ elektromobiliams uždrausta įvažiuoti į greitkelius

Pasitikėjimo taip pat neskatina Šanchajaus automobilių parodoje įvykęs incidentas, kurio metu moteris užlipo ant „Tesla“ automobilio ir pradėjo protestuoti prieš šį prekės ženklą ir jo produkciją. Tuo pat metu ėmė sklisti žinios ir apie Kinijoje įvykusią avariją – pasak Zengcheng viešojo saugumo biuro, eismo įvykis įvyko balandžio 13-ąją, Guangzhou regiono Zengcheng rajone. Pasak pranešimo, automobilis užsidegė po susidūrimo su betoniniu barjeru ir kita transporto priemone, o to rezultate mirė vienas iš automobiliu važiavusių keleivių.

Savaitgalį ne vienas „Tesla“ savininkas Kinijoje pradėjo socialiniuose tinkluose skelbiant, jog mėginant įvažiuoti į greitkelį jį sustabdė policija. Paaiškėjo, kad pareigūnai patruliuoja visuose įvažiavimuose ir mėgina užtikrinti, kad nė vienas „Tesla“ automobilis nepatektų į greitkelį – visa tai daroma dėl anksčiau aprašytų įvykių sukelto nepasitikėjimo prekės ženklu.

Oficialioje savo Kinijos socialinio tinklo „Weibo“ paskyroje „Tesla“ parašė pareiškimą, susijusį su incidentu:

„Šią popietę susisiekėme su Zhengzhou savivaldybės administracija ir pranešėme apie situaciją. Siekdami apsaugoti vartotojų teises ir interesus, mes esame pasiryžę kooperuotis ir suteikti visą aktualią informaciją apie transporto priemones trečiųjų šalių arba valdžios nurodytoms agentūroms, atsakingoms institucijoms arba pačiam vartotojui.“

Panašu, kad situacija vis dar vystosi, tačiau Kinijos „Tesla“ atstovai yra valdžios pusėje ir siekia padėti užtikrinti eismo saugumą kol paaiškės nelaimingų incidentų aplinkybės. Tokia valdžios reakcija atrodo gana perdėta – specifinio gamintojo automobiliai negali važinėti gatvėse dėl to, kad neseniai šios gamintojos mašina pateko į avariją. Belieka tikėtis, kad situacija bus greitai išspręsta, kadangi kol kas nėra aiškių įrodymų, jog dėl avarijų kalti automobiliai, o ne jų vairuotojai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!