Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/77789/google-earth-leis-pamatyti-klimato-pokyciu-poveiki-per-pastaruosius-40-metu/spausdinti/

„Google Earth“ leis pamatyti klimato pokyčių poveikį per pastaruosius 40 metų

Publikuota: 2021-04-20 18:12
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Techsmart.lt
Inf. šaltinis: Techsmart.lt

„Google Earth“ paslauga kviečia vartotojus grįžti į tolimus 1984 metus ir stebėti, kaip per pastaruosius keturis dešimtmečius pasikeitė mūsų planetos klimatas.

Tam tikri JAV regionai buvo pasirinkti stebėjimo objektais.

Norėdami pasinaudoti nauja funkcija, turite eiti į „Google Earth“ ir pasirinkti konkrečią vietą, kurią norite peržiūrėti, arba vieną iš penkių skyrių – „Besikeičiantys miškai“, „Trapus grožis“, „Energijos šaltiniai“, „Planetos atšilimas“ ir „ Miesto augimas “.

Vartotojai taip pat turi prieigą prie maždaug 900 pagrindinių „Google Earth“ epizodų paketų. Pamatyti ten galima greitai nykstančius ledynus, jau esamus ir statomus saulės ūkius, naujai susiformavusias upių vagas, išdžiuvusius ežerus 2D ir 3D formatu. Visa tai leis dar geriau pamatyti, kokia dabar yra klimato kaita pasaulyje.

Paslaugų duomenų bazėje yra apie 24 milijonus nuotraukų iš „Google Earth“ archyvo, kurias pateikė NASA, Jungtinių Valstijų geologijos tarnyba (USGS), Europos Sąjunga ir Europos kosmoso agentūra.

„Timelapse“ paslauga aiškiai parodo, kaip pasikeitė planetos miškų plotas, išaugo miestai ar padidėjo vidutinė temperatūra.

Kaip ir viskas „Google Earth“, naujosios funkcijos yra prieinamos visiems ir yra nemokamos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!