Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/77597/tesla-sugalvojo-ka-veikti-kol-automobilis-ikraunamas/spausdinti/

„Tesla“ sugalvojo ką veikti, kol automobilis įkraunamas

Publikuota: 2021-04-07 21:09
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kaip vienas didžiausių elektromobilių minusų dažnai nurodomas ne tik trumpas nuvažiuojamas atstumas, bet ir ganėtinai ilgas įkrovimo laikas. Žmonės įpratę degalų pasipildyti per kelias minutes, tad stovėti pusvalandį ar ilgiau, kol baterija įkraunama, tikrai ne kiekvienam. „Tesla“, kaip elektromobilių pionierė, šią problemą bandė spręsti siūlydama vairuotojams automobilio multimedijos sistemoje žiūrėti „Netflix“ ar „YouTube“, bet užantyje taip pat laiko ir kur kas įdomesnį planą.

„Tesla“ sugalvojo ką veikti, kol automobilis įkraunamas

Dar 2018 metais „Tesla“ generalinis direktorius Elonas Muskas paskelbė, kad kompanija planuoja atidaryti „senovišką riedučių ir roko restoraną šalia naujos „Tesla Supercharger“ tinklo stotelės Los Andžele“. Tuo metu atrodė, jog tai tik dar viena iš beprotiškų Elono idėjų, kuriai nelemta išsipildyti, tačiau panašu, jog labai stipriai klydome.

Prieš kelių mėnesių nuo šios žinios paskelbimo „Tesla“ kreipėsi dėl leidimo statyti restoraną ir „Supercharger“ stotelę vienoje Santa Monikos lokacijoje. Deja, po to projektas buvo užšaldytas trejiems metams, kol šį kovą paraiškų prašymas vėl buvo atnaujintas. Visgi šįkart restorano klausimas nėra svarstomas – bendrovė ten siekia įkurti vieną didžiausių įkrovimo stotelių pasaulyje.

Sužinoję apie planuojamus darbus, fanai nusprendė E.Muskui priminti apie žadėtą restoraną ir, visų nuostabai, jis patvirtino, jog tai vis dar yra planuojama:

„Netrukus Santa Monikoje atsiras nauja didelė „Supercharger“ stotelė! Tikiuosi, ten bus ir 1950–ųjų stiliaus užkandinė ir bus rodomi 100 geriausių filmų klipų. Ačiū Santa Monikos miestui!“

Greičiausiai projektas buvo įstrigęs patvirtinimo fazėje, bet smagu žinoti, jog jis vis dėlto juda į priekį. Praėjusį mėnesį paviešintas planas žada net 62 įkrovimo vietas, stogelius su integruotomis saulės baterijos ir dar keletą patogumų. Numatoma, jog ši milžiniška stotis turėtų būti pastatyta dar trečią šių metų ketvirtį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!