Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/77527/policija-gyventojus-ispeja-del-apgaulingu-sms-zinuciu-vieno-didziausiu-banku-vardu/spausdinti/

Policija gyventojus įspėja dėl apgaulingų SMS žinučių vieno didžiausių bankų vardu

Publikuota: 2021-04-01 07:47
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt
Apgaulinga SMS žinutė
Apgaulinga SMS žinutė

Lietuvos policija įspėja apie sukčius, kurie prisidengę žinomo banko vardu siunčia apgaulingas SMS žinutes apie priimtą prašymą dėl naujo įrenginio arba atliktą mokėjimą.

Kaip rašoma Lietuvos policijos feisbuko paskyroje, prisidengę „Swedbank“ vardu, sukčiai gyventojams siunčia SMS žinutes apie priimtą prašymą dėl naujo įrenginio arba atliktą mokėjimą

SMS žinučių tekstai gali būti skirtingi, tačiau visose žinutėse nukreipiama į pagalbaswedbank . com puslapį. Tai fiktyvus puslapis, atkartojantis interneto banko aplinką.

„Tokias SMS žinutes gavusius gyventojus prašome jas ignoruoti ir jokiu būdu nesuteikti jokių savo asmeninių prisijungimo prie interneto banko duomenų. Gyventojus kviečiame išlikti budrius ir atidžiai vertinti bet kokius netikėtai gautus prašymus SMS žinutėmis, el. laiškais ar socialiniuose tinkluose. Policija aiškinasi aplinkybes“, – pažymima Lietuvos policijos pranešime.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!