Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/77493/samsung-pradeda-ismaniuju-telefonu-pristatyma-dronais/spausdinti/

„Samsung“ pradeda išmaniųjų telefonų pristatymą dronais

Publikuota: 2021-03-30 21:19
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Techsmart.lt
Inf. šaltinis: Techsmart.lt

Visame pasaulyje daugelis žinomų kompanijų jau eksperimentuoja su prekių pristatymu naudojant dronus. Pietų Korėjos elektronikos milžinė „Samsung“ taip pat neliko nuošalyje.

Kartu su dronų gamintoja „Manna“ (Pietų Korėja) jie darbuojasi ties „Galaxy“ išmaniųjų telefonų gabenimu savo klientams Airijoje.

Kol kas ši pristatymo schema taikoma tik „Samsung“ klientams, gyvenantiems Oranmore, netoli Airijos miesto Golvėjaus. Pasak minėtos bendrovės, nauja paslauga netrukus taps prieinama visoje Airijoje.

Dronais kol kas pristatomi naujieji flagmanai „Galaxy S21 Ultra“, „Galaxy Buds Pro“, „Galaxy Tab S7“, „Galaxy Watch 3“ ir „Galaxy A“ serija.

Sukurti specialiai šiam projektui, kompanijos „Manna“ dronai pristatys prekes klientams skrisdami 50–80 metrų aukštyje, 60 km/h greičiu.

Ši kompanija taip pat bendradarbiauja su stambiu Didžiosios Britanijos prekybos tinklu „Tesco“, drauge jie šešis mėnesius išbandys maisto pirkinių pristatymą Oranmore gyventojams.

Norima užtikrinti, kad pristatymo laikas neviršytų pusvalandžio nuo užsakymo pateikimo momento.

Kompanija „Manna“ taip pat bendradarbiauja su kitomis įmonėmis, kad artimiausiu metu dronais pristatytų karštą maistą, knygas ir vaistinių reikmenis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!