Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/77287/fotonika-ir-lazerines-technologijos-padeda-igyvendinti-skaitmenines-transformacijas/spausdinti/

Fotonika ir lazerinės technologijos padeda įgyvendinti skaitmenines transformacijas

Publikuota: 2021-03-16 21:19
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Gebėjimas valdyti šviesos technologijas, jų pagalba rinkti ir apdoroti informaciją lėmė daugelio naujovių, pakeitusių mūsų gyvenimo būdą, atsiradimą. Kovo 23 d. nuotoliniame seminare „Inovacijos ir fotonikos technologijos – Jūs galite!“ fotonikos inovacijų kūrimo lyderiai susitiks aptarti Europos ateities vizijos: kaip transformuosis ES pramonė, vis dažniau įvairiose srityse pasitelkiant inovatyvias lazerines ir kitas fotonikos technologijas, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Fotonika ir lazerinės technologijos padeda įgyvendinti skaitmenines transformacijas

Fizinių ir technologijos mokslų centro (FTMC) Lazerinių tyrimų skyrius bei Lazerinių ir inžinerinių technologijų klasteris (LITEK™) organizuoja renginį, skirtą verslo atstovams, besidomintiems galimybėmis modernizuoti savo gamybos procesus ir norintiems daugiau sužinoti apie atsiveriančias fotonikos projektų ar produktų vystymo technologines bei finansavimo galimybes. Dalyvavimas renginyje nemokamas, tačiau būtina išankstinė registracija.

Pramonės skaitmeninimas yra vienas iš pagrindinių Europos Sąjungos prioritetų, siekiant išlaikyti Europos konkurencingumą pasaulio rinkose. Pasak FTMC Lazerinių technologijų skyriaus vadovo dr. Gedimino Račiukaičio, lazeriais paremtos pažangios technologijos, platus fotonikos taikymas gamybos procesų stebėjimui ir valdymui yra pagrindinės priemonės skaitmeninei gamybai. Lazerinių ar fotonikos technologijų (pvz. nuotoliniai detektoriai, LIDAR, skeneriai, spektrometrai, lazerinis apdirbimas ir kt.) diegimas gamybos grandinėje, padeda pasiekti didesnį masinės gamybos lankstumą, apdirbimo greitį bei kokybę, leidžia sumažinti defektų skaičių, gamybos ir monitoringo kaštus įvairiose pramonės šakose. Anot dr. G. Račiukaičio, šiuo metu tai yra vieni iš pagrindinių pramonės skaitmeninimo tikslų bei siekių. Būtent todėl Europa skatina įmones diegti bei išbandyti inovatyvius, efektyvumą didinančius sprendinius ir tokiu būdu stiprinti ES lyderystę ir konkurencingumą pasaulyje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!