Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/77270/vilniaus-kolegijos-atstovai-ramina-asmens-dokumentu-duomenimis-piktavaliai-nepasinaudos/spausdinti/

Vilniaus kolegijos atstovai ramina: asmens dokumentų duomenimis piktavaliai nepasinaudos

Publikuota: 2021-03-15 21:02
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LRT.lt

Šeštadienį paaiškėjo, kad kibernetiniai nusikaltėliai viename iš internetinių forumų paskelbė apie 7 tūkst. Vilniaus kolegijos esamų ir dalies buvusių studentų asmens duomenis. Informacija apie incidentą yra pateikta atsakingoms institucijoms. Siekiant apsaugoti nukentėjusių interesus ir išsiaiškinti nusikaltimą, bendradarbiaujama su Lietuvos policija ir Nacionaliniu kibernetinio saugumo centru, rašoma Vilniaus kolegijos atsiųstame pranešime.

Atsižvelgdami į studentų susirūpinimą norime patikinti, kad tarp galimai pavogtų duomenų nebuvo asmens tapatybės dokumentų kopijų, jų galiojimo datų, asmenų nuotraukų, kuriomis būtų galima neteisėtai pasinaudoti. Dar kartą patikiname, kad duomenys buvo nutekinti iš paslaugų teikėjų, o ne iš Vilniaus kolegijos duomenų bazių.

Šiuo metu yra aiškinamasi, kokiu būdu galėjo būti pavogti asmens duomenys. Papildomą informaciją, susijusią su duomenų vagyste, pateiksime vidiniais kanalais suinteresuotiems asmenims vos tik išaiškės nauji faktai. Siekdami sumažinti rizikas, su kuriomis gali susidurti nuo duomenų vagystės nukentėję asmenys, studentams pateikėme detalią informaciją apie pavogtų asmens duomenų pobūdį bei tai, kaip galima sumažinti kylančias grėsmes.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!