Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/77076/pandemijos-atvertos-kibernetinio-saugumo-spragos-kas-del-ju-nukencia-labiausiai/spausdinti/

Pandemijos atvertos kibernetinio saugumo spragos: kas dėl jų nukenčia labiausiai?

Publikuota: 2021-03-03 21:07
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiandien nemažai įvairių sričių ekspertų visame pasaulyje sutiktų, kad seniai jau niekas taip neskatino progreso kaip 2020-ieji metai, o ypač – prasidėjusi pandemija. Daugeliui verslų COVID-19 sukeltos tiesioginės ar netiesioginės pasekmės tapo vienu didžiausių iššūkiu. Pavyzdžiui, „Microsoft Digital Defence“ ataskaita rodo, kad pernai pirmoje metų pusėje bendras kibernetinių atakų mastas padidėjo 35 proc., lyginant su 2019-ų metų antra puse, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Taigi, kaip bendrovėms užtikrinti, kad verslams ir vartotojams masiškai keliantis į internetą visi procesai išliktų saugūs? Kitas šiame kontekste ramybės neduodantis aspektas – šiuo metu itin dažnos programišių atakos, kurios vis dažniau kėsinasi ne tik į įmones, bet ir į ypač jautrius vartotojų duomenis ar net jų saugumą. Ar įmanoma pandemijos laikotarpiu užtikrinti sklandžią įmonės veiklą ir visapusišką apsaugą ar tai tik iliuzija?

Atsakymų į šiuos klausimus bus ieškoma nemokamame šių metų kovo 9 dieną vyksiančiame virtualiame kibernetinio saugumo forume „CEE Cyber Security Virtual Forum“. Jį organizuoja dirbtinio intelekto (DI), mašininio mokymosi, debesijos ir programinės įrangos sprendimus siūlanti tarptautinė bendrovė „Crayon“.

Forumo metu kibernetinio saugumo tema pasisakys daugelis patyrusių šios srities ekspertų, tarp kurių „CQURE“ įkūrėja ir vadovė Paula Januszkiewicz bei Melissa Mulholland – vyriausioji aptarnavimo ir sprendimų vadovė „Crayon“ ir „Yoad Dvir“ bei „Microsoft“ Vidurio ir Rytų Europos kibernetinio saugumo technikos vadovė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!