Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/77075/naujos-galimybes-startuoliams-isbandyti-savo-produktus/spausdinti/

Naujos galimybės startuoliams išbandyti savo produktus

Publikuota: 2021-03-03 17:26
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„GovTech laboratorija“ trečią kartą skelbia viešojo sektoriaus iššūkius ir ieško inovatyvių komandų, startuolių ar akademinės bendruomenės atstovų, kuriančių arba norinčių kurti GovTech sprendimus.

„Jau 10 viešojo sektoriaus institucijų 2020 m. sėkmingai užmezgė partnerystes su startuoliais ir inovatyviomis įmonėmis. Šiemet turime dar tiek pat iššūkių, kuriuos tikimės padėti išspręsti institucijoms, pasiryžusioms pokyčiams ir ieškančioms naujų partnerių inovacijų ekosistemoje“, – teigia MITA vadovas Gintas Kimtys.

Trečiajai „GovTech iššūkių serijai“ iš viso buvo sulaukta 58 paraiškų iš viešojo sektoriaus institucijų. Iš jų atrinkta 10 iššūkių, kuriems bus ieškoma idėjų ir sprendimų. „GovTech iššūkių serijoje 3.0“ dalyvauja Aplinkos apsaugos departamentas, Valstybinė mokesčių inspekcija, Valstybinė darbo inspekcija, Santarų klinikos kartu su Sveikatos apsaugos ministerija, Lietuvos policija, Mokestinių ginčų komisija, Lošimų priežiūros tarnyba, Lietuvos vyriausiojo archyvaro tarnyba, Informacinės visuomenės plėtros komitetas ir Valstybės tarnybos departamentas.

Kiekvienam iš 10 iššūkių spręsti ieškomi startuoliai bei inovatyvios komandos, galinčios pasiūlyti savo idėjas ar jau sukurtas technologijas. Atrinktos komandos pateks į vienintelį Šiaurės ir Rytų Europoje „GovTech Co-create akceleratorių“, kuriame inovacijų ekspertai padės vystyti, testuoti ir komercializuoti kuriamus produktus, galinčius prisidėti prie teigiamo socialinio pokyčio visuomenėje sprendžiant viešojo sektoriaus pateiktus iššūkius. Akceleratorius leis detaliai pažinti viešąjį sektorių – nuo konkretaus iššūkio problematikos ir konteksto, iki lengvesnio reikalingų duomenų prieinamumo ar strategijos kaip parduoti viešajam sektoriui. Tai suteiks unikalią galimybę vystyti sprendimą nuo pat pradžių įtraukiant potencialius vartotojus, klientus bei temos ekspertus. Akceleratoriaus pabaigoje komandos išbandys savo kuriamą sprendimą su potencialiu klientu – Lietuvos valstybe. Tai atvers duris į viso pasaulio institucijas ir leis kur kas sparčiau plėstis unikalioje GovTech rinkoje.

„Jau trečią kartą ieškome inovatyvių komandų, kurios pasiryžtų bendradarbiavimui su viešuoju sektoriumi. Džiugu matyti, kad tiek viešojo sektoriaus institucijos, tiek startuoliai vis atviriau žiūri į GovTech sprendimų kūrimą ir naudojimą. Šiemet taip pat pradedame bendradarbiauti ir su Lietuvos statistikos departamentu, kuris, esant poreikiui ir galimybėms, suteiks reikiamus duomenis ar informaciją „GovTech iššūkių serijos 3.0“ dalyviams sprendžiant viešojo sektoriaus iššūkius, – teigia „GovTech laboratorijos“ projekto vadovė Arūnė Matelytė.

Institucijos laukia įvairių pasiūlymų iššūkiams spręsti – nuo išmanių sprendimų medicininių vaizdų nuasmeninimui, siekiant apsaugoti asmens duomenis, iki pasiūlymų, kaip aptikti nelegalų darbą ar lošimų veiklą. Tai vos keletas iššūkių, kuriems bus ieškoma inovacijų – su visais viešojo sektoriaus iššūkiais galima susipažinti „GovTech laboratorijos“ svetainėje. Pasiūlymus iššūkiams spręsti kviečiama teikti iki balandžio 4 d.

„GovTech laboratorija“, veikianti Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūroje, siekia paskatinti inovatyvių, naujų technologinių sprendimų kūrimą bei pritaikymą viešajame sektoriuje, taip užtikrinant didžiausią naudą ir teigiamą socialinį pokytį visuomenėje bei efektyvinant veiklą viešajame sektoriuje. „GovTech laboratorija“ startavo 2019 m. Ekonomikos ir Inovacijų ministerijos bei programos „Kurk Lietuvai“ iniciatyva. Nuo tada projektas laimėjo geriausios politikos inovacijų apdovanojimą Europoje bei Projektų valdymo instituto (PMI) buvo pripažintas geriausiu viešojo sektoriaus projektu Lietuvoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!