Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/76762/kauno-it-bendruomene-kviecia-diskutuoti-apie-daiktu-interneta-ir-automatizacija/spausdinti/

Kauno IT bendruomenė kviečia diskutuoti apie daiktų internetą ir automatizaciją

Publikuota: 2021-02-13 17:41
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Kauno IT bendruomenę vienijanti organizacija „KIT club“ kviečia į pirmąjį šių metų susitikimą, kuriame analizuos išmaniosios ateities technologinius iššūkius ir perspektyvas. Vasario 18 d. vyksiančiame nuotoliniame „IoT – Engineering Smart World Solutions“ renginyje IT sektoriaus entuziastai turės galimybę išgirsti ekspertų įžvalgų bei diskutuoti apie daiktų interneto ir automatizacijos technologinius iššūkius.

„Devbridge“ technologijų direktorius ir vienas iš „KIT Club“ idėjos iniciatorių Rimantas Benetis įsitikinęs, kad per pastaruosius kelerius metus visame pasaulyje smarkiai išaugusi daiktų interneto (angl. IoT, Internet of Things) technologija keičia nusistovėjusias verslo aplinkos taisykles ir drastiškai keičia vartotojų gyvenimus.

„Daiktų internetas – tai ne tik technologija, bet ir naujas verslo modelis. Tačiau nors ir lengvai įgyvendinami technologiniai sprendimai yra gana paprasti, nutinka ir taip, kad pritrūksta saugumo ar tikslumo užtikrinimo. Pavyzdžiui, automatiniai garažo vartai, kuriuos atidaryti gali bet kas, nėra labai saugūs. Arba spustelėję šviestuvo įjungimo mygtuką nenorėtumėte 5 sekundes laukti, kol jis iš tiesų pradės šviesti. Todėl pranešime pasidalysiu mūsų organizacijos patirtimi, atskleisiu, su kokiais didžiausiais iššūkiais gali susidurti programuotojai, kuriantys tokius sprendimus ir ,žinoma, kaip juos profesionaliai išspręsti“, – teigia „Devbridge“ technologijų direktorius.

R. Benečio teigimu, „Devbridge“ inžinieriams teko jau ne kartą susidurti ir sėkmingai įgyvendinti bei taikyti IoT technologiją klientams Jungtinėse Amerikos Valstijose.

„Mūsų projektas buvo susietas su didelių renginių organizavimu, kai organizatorius norėjo savo klientams pasiūlyti paslaugą – specialų IoT mygtuką, kurį paspaudę, jie galėtų išsikviesti techniką, o šis ateitų operatyviai padėti. Žinoma, turiu galvoje, milžiniškus renginius, kuriuose galima rasti didžiulius parodų išmaniuosius stendus. Pavyzdžiui, klientas gauna IoT mygtuką ir, jei kas nutinka renginio metu (dingsta elektra, sugenda parodos stendas), jį paspaudžia. Tokiu atveju, žinant koks kokį mygtuką turi ir kur ateiti, technikas atvyksta padėti. Nereikia skambinti mobiliuoju telefonu ir pasakoti visko išsamiai, sistema aiškiai sustyguota taip, kad iš karto po mygtuko paspaudimo gaunamas operatyvus VIP aptarnavimas. Šiuo metu kuriame technikams skirtą mobiliąją programėlę, kuri prisijungusi prie išmaniųjų prietaisų galės padėti nustatyti ne tik įrenginio būseną, bet ir leis keisti įvairias konfigūracijas bei naudos BLE (Bluetooth Low Energy) technologiją“, – pavyzdžius pateikia R. Benetis.

Renginyje pranešimą taip pat skaitys „Ignitis grupės“ atstovas Andrius Šeršniovas, kuris pristatys elektrinio mobilumo ateities perspektyvas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!