Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/76671/kinijos-kripto-valiutu-kasimo-fermos-atsakingos-uz-elektros-stygiu-irane/spausdinti/

Kinijos kripto valiutų kasimo fermos atsakingos už elektros stygių Irane

Publikuota: 2021-02-10 15:01
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Kripto valiutų kasimas darosi nevaldomas. Irano valdžios tyrimas atskleidė, kad šalyje susidarę elektros tiekimo nesklandumai susiję su naujomis kripto valiutų kasimo fermomis.

Kinijos kripto valiutų kasimo fermos atsakingos už elektros stygių Irane

Teigiama, kad šalyje yra 14 didelių kripto fermų, kurios sunaudoja apie 300 megavatų elektros energijos. Panašiai tiek elektros reikia 100 tūkst. turinčiam miestui. Taip nutiko dėl to, kad Irane elektra yra labai pigi ir kainuoja apie 2 centus USD. Tai yra maždaug keturis kartus pigiau nei daugumoje Kinijos vietų. Dėl to Kinijos kripto valiutų kasėjai keliasi į Iraną.

Kad kripto valiutų kasimas pakilo į naujas aukštumas patvirtina ir tai, kad Kinijoje tam net naudojami nešiojami kompiuteriai su „RTX 30“ serijos vaizdo plokštėmis. Tai tikrai nėra optimalus sprendimas, bet trūkstant diskrečių vaizdo plokščių kinai sugalvojo, kad pasitarnauti gali ir nešiojami kompiuteriai su tais pačiais „Ampere“ grafikos procesoriais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!