Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/76651/apple-sprogsta-is-pykcio-su-hyundai-kurti-automobilio-nebenori/spausdinti/

„Apple“ sprogsta iš pykčio: su „Hyundai“ kurti automobilio – nebenori

Publikuota: 2021-02-08 17:50
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Paulius Černiauskas
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Vėlyvą penktadienio vakarą pasaulį apskriejo žinia, jog Kalifornijos technologijų milžinė kompanija „Apple“ laikinai nutraukia diskusijas dėl bendradarbiavimo su „Hyundai Motor Company“ ir „Kia Motors“. To priežastis – „Apple” greičiausiai pyksta ant šio gamintojo, kad jis į viešumą nutekino kalbas apie pradėtas derybas. Kupertino gigantė istoriškai laikosi maksimalios konspiracijos, kurdama naujos kartos produktus, todėl bet kokia ne laiku žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija yra lydima darbuotojų atleidimų ir kitų drastiškų veiksmų.

Kaip buvo pranešta prieš kelias dienas, „Apple“ atstovai susitikime su Pietų Korėjos gamintojais tarėsi dėl sandorio, pagal kurį būtų pradėta masinė autonominių elektromobilių gamyba „Kia“ gamykloje Vest Pointe, Džordžijos valstijoje. Kompanija „Apple“ pasiruošusi investuoti milijardinę sumą į programinę ir techninę įrangą, kuri būtų naudojama sukurtose transporto priemonėse.

Oficialiame „Apple“ pranešime buvo teigiama, jog automobilis bus projektuojamas taip, kad jame nebūtų vairuotojo ir jis būtų orientuotas į maisto pristatymą ar autonominių robotų taksi sektorių. Pranešama, kad „Hyundai“ sutiko su „Apple“ planu imtis iniciatyvos diegiant „Apple Car“ programinę ir aparatinę įrangą, todėl tai bus „Apple“ automobilis, o ne „Kia Motors“ su „Apple“ programine įranga, pranešė CNBC.

Neatmetama galimybė, kad Tim Cook vadovaujama kompanija derasi ir su kitais gamintojais. Kaip teigia CNBC televizijos analitikai, susipažinę su „Apple“ automobilių plėtros strategija: „Kyla daug abejonių, jog jie („Apple“) tartųsi tik su vienintele kompanija „Hyundai“, jie visada turi pasiruošęs planą „B““.

Dėl derybų su „Apple“ apklausti kiti didieji Azijos gamintojai „Honda Motor Company“ ir „Mazda“ atsakė, jog „negali komentuoti“, o „Nissan Motor Company“ atsakymo nepateikė. Tik „Mitsubishi Motors“ patvirtino, kad „tokių planų nėra“.

Praėjusią savaitę „Hyundai“ akcijų vertė šoktelėjo, rinkai sureagavus į pranešimus, kad bendrovė derasi su „Apple“, kaip situacija pasikeis šiandien pasakyti sunku, bet, tikėtini akcijų kainų svyravimai abejoms pusėms.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!