Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/76565/ieskomi-inovatoriai-pasiruose-sudrebinti-gyvybes-mokslu-industrijos-rinka/spausdinti/

Ieškomi inovatoriai, pasiruošę sudrebinti gyvybės mokslų industrijos rinką

Publikuota: 2021-02-03 14:03
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Praėjusių metų konkurso „Wanted: Life Sciences Innovator“ nugalėtojai jau įsitvirtino Lietuvos startuolių ekosistemoje ir netgi pritraukė finansavimą. Dar 14 konkurso dalyvių, naudodamiesi ekspertų konsultacijomis, sėkmingai toliau vysto savo idėjas. Tęsdama pradėtą industrijos plėtros skatinimą, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) vėl ieško gyvybės mokslų inovatorių ir skelbia naują konkursą.

Teikti ir padedami specialistų vystyti turimas idėjas kviečiami visi, kurie nori „įdarbinti“ savo žinias: studentai, tyrėjai ir startuoliai. Paraiškos priimamos iki kovo 14 d.

Sėkmingai paraiškų vertinimą praėjusios idėjos pateks į finalinį konkurso renginį „Ultimate Life Sciences Pitch Challenge“, o jų autoriai bus apdovanoti kvietimu į pavasarį vyksiančią startuolio vystymo „Life Sciences Start-up Masterclass“ programą.

Geriausių idėjų autoriai vyks į užsienyje vykstančią konferenciją, partnerių paieškos ar idėjų pristatymo (angl. pitch) renginį, dalyvaus didžiausioje Baltijos šalyse gyvybės mokslų konferencijoje „Life Sciences Baltics 2021“ ir jos metu pristatys savo idėją užsienio investuotojams bei bus apdovanoti konsultacijomis su pačių laimėtojų pasirinktos srities (pvz. teisės, sertifikavimo, marketingo ar kt.) ekspertais. Bendra konsultacijų vertė – 3500 eurų.

„Vis dažniau girdime, kaip inovatyvi startuolių komandos idėja sužavi investuotojus ir užsitikrina finansavimą. Lietuvoje sukurtas atradimas pretendavo į Nobelio premiją. Už indėlį kuriant komponentus vakcinoms užsienyje pastebėti rinkos senbuviai. Stulbinamus rezultatus pademonstravo „Vilnius-Lithuania iGEM“ komanda. Mūsų tikslas – sukviesti inovatorius, kurie toliau drebintų gyvybės mokslų industriją ir šis gerų naujienų srautas iš Lietuvos nenutrūktų“, – tvirtina antrus metus inovatorių konkursą inicijuojančios MITA vadovas Gintas Kimtys.

Paskelbusi kvietimą, pernai agentūra sulaukė net 27 paraiškų: 5 prototipų, 9 koncepcijų ir 13 idėjų. Po paraiškų vertinimo į antrąjį konkurso etapą pateko 17 idėjų, o finalinio renginio scenoje idėjas vertinimo komisijai ir patyrusiems investuotojams pristatė 10 komandų. Konkurso metu įsisteigė 3 įmonės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!