Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/76528/xiaomi-kratosi-huawei-likimo-padave-jav-vyriausybe-i-teisma/spausdinti/

„Xiaomi“ kratosi „Huawei“ likimo: padavė JAV Vyriausybę į teismą

Publikuota: 2021-02-01 07:07
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Neseniai technologijų pasaulį sudrebino žinia, kad JAV Vyriausybė, motyvuodama ryšiais su Kinijos armija, technologijų gigantę „Xiaomi“ įtraukė į Karinį juodąjį sąrašą. Kitaip tariant, tai reiškia, kad amerikiečių investuotojai privalo atsikratyti šios bendrovės akcijų iki 2021 metų lapkričio 11 dienos. „Xiaomi“ į tai netruko sureaguoti paskelbusi pranešimą, paneigiantį bet kokias sąsajas su šalies karinėmis struktūromis, tačiau panašu, jog bendrovė su tuo nesiruošia taikstytis ir žengė dar vieną žingsnį – kreipėsi į teismą.

„Xiaomi“ kratosi „Huawei“ likimo: padavė JAV Vyriausybę į teismą

Skelbiama, kad „Xiaomi“ Vašingtono apylinkės teisme pateikė ieškinį prieš JAV Gynybos ir iždo departamentą. „Xiaomi“ piktinasi, jog jo sekretorė Janet Yellen „neteisėtai ir pažeisdama konstituciją“ įtraukė kompaniją į Karinį juodąjį sąrašą. Lei Jun parašu papuošta „Xiaomi Mi 11“ versija

Bendrovė pasinaudojo proga dar kartą paneigti žinią, jog ji yra kontroliuojama Kinijos Liaudies išlaisvinimo armijos, ir paminėjo, kad JAV Vyriausybė iki šiol nėra pateikusi nė vieno įrodymo, pagrindžiančio šį klaidingą teiginį. Remiantis pranešimu, trečio pagal dydį pasaulyje išmaniųjų telefono gamintojo valdyboje 75% balsavimo teisių priklauso kompanijos įkūrėjams – Lei Jun ir Lei Bin.

Taip pat paminėta, kad net jeigu „Xiaomi“ būtų kaip nors susijusi su Kinijos armija, tai labai pakenktų jos reputacijai ir santykiams su partneriais. Kompanijos teigimu, kadangi reikšminga jos investuotojų dalis yra iš Jungtinių Valstijų, jų buvimas yra būtinas, siekiant augti šioje konkurencingoje rinkoje.

Nors „Xiaomi“, kitaip nei „Huawei“ ar žinomas donų gamintas „DJI“, savo produkciją ir toliau be licencijos gali importuoti į JAV bei bendradarbiauti su tokiomis Valstijų kompanijomis kaip „Qualcomm“, staigus investuotojų pasitraukimas sukels neatitaisomą žalą kompanijai. JAV Vyriausybė kol kas į tokį „Xiaomi“ žingsnį dar nesureagavo, tačiau vos tai nutiks, būtinai apie tai pranešime.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!