Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/7652/skynet-sviesolaidinio-duomenu-perdavimo-greitis-didinamas-iki-4-gb-s/spausdinti/

SKYNET šviesolaidinio duomenų perdavimo greitis didinamas iki 4 Gb/s

Publikuota: 2007-04-17 09:24
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: el. paštas Penki kontinentai, UAB

UAB „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ atsižvelgdamas į padidėjusį vartotojų susidomėjimą SKYNET tinkle transliuojama skaitmenine televizija padidino duomenų perdavimo greitį iki 4 Gb/s, o tarptautiniuose tinkluose – iki 400 Mb/s. Tai leis žiūrėti skaitmeninės TV transliacijas kompiuterio monitoriuje ir kartu siųsti bylas, naršyti internete didžiausiu greičiu Lietuvoje.

Šiuo metu Vilniuje diegiamas SKYNET apima beveik visus sostinės mikrorajonus, moderniausiu ir sparčiai plečiamu tinklu jau naudojasi 100 000 privačių vartotojų. Neseniai plačiajuosčio interneto prieigą gavo klientai Žirmūnuose, o daugiausiai tinklo vartotojų yra Šeškinėje ir Fabijoniškėse. Šiuo metu sparčiuoju šviesolaidžio teikiamu ryšiu naudojasi net 43 proc. Šeškinėje, 31 proc. Fabijoniškėse, 18 proc. Pilaitėje ir iki 15 proc. kituose mikrorajonuose gyvenančių šeimų.

SKYNET vartotojai gauna įprastines interneto, IP telefonijos bei skaitmeninės televizijos paslaugas. SKYNET tinklu transliuojama aukštos kokybės vaizdo skaitmeninė televizija „Penki TV“. Šiuo metu ji retransliuoja devynis lietuviškus kanalus, vėliau šis skaičius išaugs iki 50 lietuviškų bei užsienio kanalų. Programas galima žiūrėti neatsitraukiant nuo darbo – mažame ekrane monitoriaus darbalaukyje.

„Penki TV“ – tai ne tik televizija, bet ir puiki galimybė gauti interaktyvių paslaugų, išsinuomoti filmą, matyti paties pasirinktą muzikinį vaizdo klipą ar reklamą ne tik televizoriuje, bet ir kompiuterio monitoriuje ar netgi bankomato ekrane. „Norėdami patenkinti padidėjusį vartotojų susidomėjimą interaktyvia televizija, didiname ir interneto greitį, tai leis žiūrėti TV transliacijas ir siųstis bylas didžiausiu greičiu Lietuvoje be jokių pauzių“, – sako Techninio skyriaus direktorius Viktoras Skrickis.

Be įprastinio interneto paslaugų, privatiems SKYNET klientams suteikiamas subdomeno vardas bei iki 20 MB vietos serveryje. Taip pat SKYNET vartotojai gauna net 65 MB talpos el. pašto dėžutę, o iškilus problemai galima greitai ir patogiai susisiekti su konsultantais VACC (angl. Video Audio Call Center) – nemokama konsultavimo realiuoju laiku sistema. Anksčiau SKYNET greitis buvo didintas šiemet, kovo mėn. pradžioje. Tuomet duomenų perdavimo greitis šviesolaidžiu buvo padidintas nuo 2 Gb/s iki 3 Gb/s.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!