Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/76443/sukciavimo-era-gta-zaidimuose-baigta-rockstar-games-uzdare-lunarcheats/spausdinti/

Sukčiavimo era „GTA“ žaidimuose baigta: „Rockstar Games“ uždarė „LunarCheats“

Publikuota: 2021-01-27 21:05
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Rokas Gaidys
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Paskutiniais metais internetiniai žaidimai yra puikus būdas draugams virtualioje erdvėje išsiaiškinti santykius ar tiesiog paprasčiausiai nuleisti garą, ypač „Covid-19“ pandemijos metu. Turbūt populiariausias ir paprasčiausias būdas, tai padaryti yra „GTA Online“, kurį dar gruodį papildė „Cayo Perico Heist“ atnaujinimas. Bet turbūt dažnai pasitaikanti problema šiame žaidime yra sukčiai, kurie naudoja įvairias pašalines programas, kurios suteikia jų naudotojams nesąžiningą pranašumą kitų žaidėjų atžvilgiu. Po daugybės iškilusių problemų, „Take-Two Interactive“ dukterinė studija „Rockstar Games“ laimėjo kovą prieš vieną iš populiariausių trečiųjų šalių programas, kitaip vadinamas cheat‘ais, kuriančią svetainę „LunarCheats“.

Sukčiavimo era „GTA“ žaidimuose baigta: „Rockstar Games“ uždarė „LunarCheats“

„LunarCheats“ yra turbūt labiausiai žinoma tokio pobūdžio svetainė, kurioje buvo galima rasti nemirtingumą, nematomumą ar dar kitaip palengvinančias žaidimą programėles. Viena iš pagrindinių priežasčių yra ta, kad ja naudotis yra labai paprasta, o jos suteikiamas pranašumas kitų atžvilgiu yra tiesiog nesuvokiamas. Sukčiai, naudodamiesi jos pagalba galėjo sprogdinti kitus žaidėjus ar jų mašinas, išmesti juos iš žaidimo, o norinčius pranešti apie tai, jie galėdavo paprasčiausiai išjungti jų žaidimą.

Aišku, kad ne visi kodai ir programėlės galėjo tai padaryti, bet vis tiek per daug vartotojų naudodavo jas ir tiesiog gadindavo visiems kitiems žaidimą. „Rockstar Games“ kartu su „Take-Two Interacitive“ padarė milžinišką šuolį tokių vartotojų sutramdymui. Nuo dabar „LunarCheats“ svetainei buvo nurodyta nutraukti savo veiklą ir nustoti tiekti sukčiavimo programas. Dabar jų puslapyje galima pamatyti tik kelių eilučių tekstą, kuriame jie atsiprašo už visus savo žygdarbius ir pažadėjimą, kad visos jos sugeneruotos pajamos bus skirtos labdaros organizacijai, kurią išrinks „Take-Two Interactive“.

Tai jau ne pirmas bandymas kovoti su sukčiais, kurių palyginus yra tikrai nemažai „Grant Theft Auto Online“, nes dar prieš kurį laiką buvo pradėti blokuoti pavieniai vartotojai, kurie naudodavo trečiųjų šalių programas. Nors „LunarCheats“ pabaiga galutinai neišsprendžia šios problemos, bet vis tiek tai yra žingsnis į priekį. Dabar įdomu pamatyti, kuri sekanti panašaus pobūdžio internetinė svetainė užsitrauks „Take-Two“ rūstybę.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!