Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/76323/laisve-pastomatams-zodi-teisetai-naudoti-gali-visos-siuntu-pristatymo-bendroves-atnaujinta/spausdinti/

Laisvė „Paštomatams“: žodį teisėtai naudoti gali visos siuntų pristatymo bendrovės (atnaujinta)

Publikuota: 2021-01-20 18:09
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Valstybinis patentų biuras nutraukė ginčo tarp „DPD Lietuva“ ir „Omniva“ dėl prekių ženklo „paštomatas“ nagrinėjimą, kadangi „Omniva“ savo noru išregistravo šį prekių ženklą.

Estijos įmonė bandė uždrausti kitoms šalies įmonėms vartoti žymenį „paštomatas“ siuntų talpinimo terminalams žymėti, remiantis savo prekių ženklu „paštomatas“, tačiau „DPD Lietuva“ pateikė reikalavimą pripažinti tokio prekių ženklo registraciją negaliojančia arba panaikinti.

„Džiaugiamės tokia ginčo baigtimi, nes nepaisant to, kad mūsų prašymu dėl prekių ženklo „paštomatas“ nagrinėjimas buvo nutrauktas, dėl „Omnivos“ savanoriško sprendimo dabar ne tik „DPD Lietuva“, bet ir kitos rinkos dalyvės galės laisvai naudoti žodį „paštomatas“. Ypač atsižvelgiant į tai, kad paštomatų žinomumas praėjusiais metais augo visoje Lietuvoje dėl pandemijos ir e. komercijos šuoliu bei tapo bendriniu ženklu, o ne skiriamuoju žodžiu“, – pažymi Gabrielius Bilevičius, „DPD Lietuva“, pardavimų ir rinkodaros vadovas Baltijos šalims.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!