Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/76258/lietuviu-pamegta-kompanija-sulauke-jav-sankciju/spausdinti/

Lietuvių pamėgta kompanija sulaukė JAV sankcijų

Publikuota: 2021-01-17 20:25
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos kompanijos „Huawei“ ir daugelio susijusių įmonių pastarieji metai tikrai nebuvo patys sėkmingiausi. JAV vyriausybė jau kone du metus yra pritaikiusias sankcijas, kurios riboja bendrovės galimybes bendradarbiauti su JAV gamintojais. Tačiau panašu, kad bent jau kol kas apie ramias dienas gali pamiršti ne tik „Huawei“, tačiau ir dar viena gerai žinoma Kinijos įmonė.

Ketvirtadienį, Donaldo Trumpo administracija į juoduosius sąrašus įtraukė dar devynias Kinijos kompanijas, o tarp jų – ir trečias didžiausias išmaniųjų telefonų gamintojas „Xiaomi“. Tiesa, šiuo atveju sankcijos nėra tokios pačios kaip ir tos, kurios taikomos „Huawei“.

Lietuvių pamėgta kompanija sulaukė JAV sankcijų

JAV investuotojai nebegalės, bent jau kurį laiką, investuoti į sankcijų sulaukusias bendroves, o tarp jų patenka ir „Xiaomi“. Remiantis priimti nutarimu, nuo šiol yra draudžiama įsigyti pastarųjų įmonių akcijas, vertybinius popierius, praneša „Reuters“. Tikimasi, kad JAV kompanijos atsisakys investicijų į „Xiaomi“ iki šių metų lapkričio 11 dienos.

Teigiama, kad „Xiaomi“ JAV vyriausybės rūstybę užsitraukę dėl bendradarbiavimo su Kinijos kariuomene. Kompanijos įtraukimas į juodąjį sąrašą buvo ganėtinai netikėtas veiksmas iš JAV, o dar įdomiau yra tai, jog D.Trumpo administracija nepateikia jokių įrodymų dėl galimų sąsajų. Verta atkreipti dėmesį, jog anksčiau JAV vyriausybės juoduose sąrašuose atsidurdavo telekomunikacijų ir puslaidininkių bendrovės. Už Atlanto šiuo metu yra užblokuota daugiau nei 60 įvairiausių Kinijos įmonių, o tarp jų patenka ne tik „Huawei“, bet ir didžiausias pasaulyje dronų gamintojas DJI.

Ir nors „Xiaomi“ atsidūrė tarp JAV nemalonę užsitraukiusių kompanijų, tačiau jų lyginti su „Huawei“ – bent jau kol kas negalima. Skelbiama, jog juodasis sąrašas, į kurį pateko trečias didžiausias išmaniųjų telefonų gamintojas, nedraudžia šiai bendrovei bendradarbiauti su JAV įmonėmis. Tai reiškia, kad „Xiaomi“, bent jau šiuo metu, nereikalingos papildomos licencijos norint naudoti JAV sukurtas technologijas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!