Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/76239/audiovizualines-ziniasklaidos-paslaugu-direktyva-perkelta-i-nacionaline-teise/spausdinti/

Audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų direktyva perkelta į nacionalinę teisę

Publikuota: 2021-01-16 11:34
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

2021 m. sausio 14 d. Lietuvos Respublikos Seimas priėmė Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimus, kuriais buvo perkelta Audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų direktyva. Direktyvos nuostatos buvo peržiūrėtos atsižvelgiant į kintančias audiovizualinės rinkos realijas, ją 2018 m. lapkričio mėn. priėmė Europos Sąjungos Taryba. Valstybėms narėms buvo nustatytas mažiau nei dvejų metų terminas perkelti peržiūrėtos direktyvos nuostatas į nacionalinę teisę, tačiau dėl įvairių aplinkybių daugumai valstybių, įskaitant ir Lietuvą, laiku to padaryti nepavyko.

Pakeitimais numatomos naujos taisyklės dėl dalijimosi vaizdo medžiaga platformų paslaugų reguliavimo; sustiprinama nepilnamečių apsauga nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio internete; švelninamos nuostatos dėl televizijos reklamos, teleparduotuvės intarpų suminio laiko; nustatomas direktyvoje numatytas draudimas teleparduotuves įterpti į programas vaikams; nustatomas draudimas skleisti reklamą ir komercinius audiovizualinius pranešimus, kuriuose reklamuojamos elektroninės cigaretės ir jų pildyklės; nustatomas draudimas rodyti tam tikras prekes religinio pobūdžio programose ir specialiose vartotojų teisių apsaugai skirtose programose ir kt.

Priimti Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimai įsigalios nuo 2021 m. vasario 1 d.

Ryšium su direktyvos perkėlimu kartu buvo priimti ir Administracinių nusižengimų kodekso bei Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo pakeitimai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!