Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/76014/baime-del-5g-pramuse-lubas-per-kaledas-jav-nuaidejo-protesto-sprogimas/spausdinti/

Baimė dėl 5G pramušė lubas: per Kalėdas JAV nuaidėjo protesto sprogimas

Publikuota: 2020-12-29 09:52
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Išvystyta 5G infrastruktūra – tarptautiniu mastu pripažįstamas išsivysčiusios valstybės bruožas, skatinantis vyriausybes palengvinti plėtros procesą ir skatinti naujosios kartos tinklo diegimą. Tokios šalys, kaip JAV, Jungtinė Karalystė ar Kinija, jau kurį laiką gali pasigirti neblogai išvystyta penktos kartos tinklo infrastruktūra, tačiau toli gražu ne visi gyventojai yra tuo patenkinti. Tai liudija per Kalėdas JAV nugriaudėjęs sprogimas.

Baimė dėl 5G pramušė lubas: per Kalėdas JAV nuaidėjo protesto sprogimas

„PhoneArena“ praneša, kad JAV Federalinis tyrimų biuras šiuo metu neatmeta galimybės, kad Tenesio valstijos mieste Nešvilyje per Kalėdas nuaidėjęs sprogimas galėjo būti susijęs baime dėl galimo žmonių šnipinėjimo per 5G. Kriminalistai įtaria, kad Anthony Quinn Warner, vietinis miesto technologijų ekspertas, vienoje Nešvilio gatvių, detonavo sprogmenų prikrautą namelį ant ratų dėl to, jog prieš kurį laiką pradėjo justi paranoją dėl vis plačiau diegiamo 5G ryšio.

Sprogimas įvyko netoli vietinio „AT&T“ mobiliojo ryšio operatoriaus centro, todėl buvo padaryta didelė žala ne tik telekomunikacijų infrastruktūrai bei kuriam laikui sutrikdytas pagalbos numerio 911 veikimas mieste ir aplinkinėse apskrityse. Pats nusikaltimas, nusinešęs paties sprogdintojo gyvybę ir sužalojęs tris asmenis, kol kas kelia labai daug neatsakytų klausimų, tačiau šiuo metu realiausia versija laikoma būtent neapykanta 5G.

63 metų amžiaus sprogdintojo kaimynai teigia, jog vyras pastaruoju metu buvo gyveno vienišiaus gyvenimą ir netgi buvo pradėjęs statyti tvorą aplink savo namą. Jų teigimu, Anthony visi laikė atsiskyrėliu kompiuterių entuziastu, dirbusiu iš namų. Technologijų specialisto darbdaviai pranešė, jog vyras dar šį mėnesį atsiuntė elektroninį laišką, kuriame paskelbė apie išėjimą iš darbo.

Tiesa, šis įvykis JAV toli gražu nėra vienintelis neapykantos naujajai ryšio technologijai atvejis. Vienas geriausiai žiniasklaidoje nušviestų įvykių – 20 metrų aukščio mobiliojo ryšio bokšto padegimas Birmingeme. Juo įnirtingai socialiniuose tinkluose dalintasi įvairių 5G priešininkų socialinių tinklų grupėse. „Facebook“ šiuos įrašus pašalino, motyvuodama smurto platinimu, o kitos platformos taip pat ruošiasi pasekti šiuo pavyzdžiu.

Nepaisant daugybės moksliškai patvirtintų įrodymų, daugybė žmonių visame pasaulyje tiki, kad 5G tinklas yra kenksmingas žmonėms. Tokie teiginiai iliustruojami įvairias žuvusių paukščių, vabzdžių ir augalų paveikslais. Jei visa tai pasibaigtų burbėjimu bendraminčių socialinių tinklų grupėse, tokią veiklą galėtume vadinti nekenksminga, tačiau matome, jog 5G priešininkai neapsiriboja savo nuomonės skleidimu ir yra linkę pereiti prie neapykantą kurstančių nusikaltimų

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!