Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/75904/google-gali-pasalinti-jusu-paskyra-kitamet-isigalioja-pakeitimai-kurie-gali-paliesti-ir-jus/spausdinti/

„Google“ gali pašalinti Jūsų paskyrą: kitąmet įsigalioja pakeitimai, kurie gali paliesti ir Jus

Publikuota: 2020-12-18 13:32
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Google“ per pastaruosius keletą mėnesių paskelbė apie nemažai pokyčių, o daugelis jų susiję su vietos serveriuose taupymu. Jau tikriausiai žinote, kad nuo kitų metų „Google Photos“ taps iš dalies mokama paslauga, o dabar kompanijos vadovai priėmė sprendimą, kuris susijęs su neaktyviomis paskyromis.

„Google“ gali pašalinti Jūsų paskyrą: kitąmet įsigalioja pakeitimai, kurie gali paliesti ir Jus
„Google“ gali pašalinti Jūsų paskyrą: kitąmet įsigalioja pakeitimai, kurie gali paliesti ir Jus

Pranešama, kad „Google“ atnaujino taisykles, kurios susijusios su keletą metų nenaudojamomis paskyromis, o minimi pokyčiai palies „Gmail“, „Docs“ ir „Google Photos“ vartotojus. Teigiama, kad daugiau nei du metus neaktyvios paskyros – bus paprasčiausiai pašalintos. Tiesa, šie pakeitimai įsigalios ne iškart.

Naujos „Google“ taisyklės galioti pradės nuo 2021 metų birželio 1 dienos, o tai reiškia, kad pirmosios neaktyvios paskyros bus pašalintos dar po dviejų metų – tai yra, nuo 2023 metų birželio 1 dienos. Kaip jau minėjome, šie pakeitimai palies iš esmės visas, įskaitant ir pačias populiariausias „Google“ paslaugas – „Drive“, „Docs“, „Sheets“, „Gmail“, „Photos“ ir pan. Korporacijos atstovų teigimu, nenorintys prarasti savo paskyros – turės jomis naudotis per tam skirtas programėles ar tiesiog internetinėje naršyklėje.

Tiesa, išimtis yra taikoma „Google One“ naudotojams, kurie moka mėnesinį mokestį, o taip pat ir tiems, kurie naudojasi „Google Workspace“ ar švietimo bei ne pelno siekiančių organizacijų „GSuite“ paketais. Kaip jau minėjome, tai yra ne vieninteliai pokyčiai, kuriuos „Google“ atlieka siekiant taupyti savo resursus, o visai neseniai buvo pranešta ir apie tai, jog „Google Photos“ taps iš dalies mokama paslauga.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!