Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/75599/susisiekimo-ministerijos-auditoriai-apdovanoti-duomenu-valdymo-kategorijoje/spausdinti/

Susisiekimo ministerijos auditoriai apdovanoti duomenų valdymo kategorijoje

Publikuota: 2020-11-26 19:47
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LR susisiekimo ministerija

Šį trečiadienį tarptautinėje valstybės tvarios plėtros konferencijoje SIGNALS, kurią organizuoja Valstybės kontrolė, apdovanojimą pelnė Susisiekimo ministerijos Centralizuoto vidaus audito skyrius. Ministerijos atliktas „Asmens duomenų apsaugos vidaus auditas“ pripažintas laimėtoju duomenų valdymo kategorijoje.

Susisiekimo ministerijos auditoriai apdovanoti duomenų valdymo kategorijoje

„Didžiuojamės šiuo įvertinimu, jis įrodo, kokia mums svarbi tinkama asmens duomenų apsauga. Asmens duomenys yra itin jautri sritis, todėl atidumas taikant technines ir organizacines saugumo priemones, proaktyvus tarptautinės ir nacionalinės praktikos sekimas, atvirumas naujovėms asmens duomenų apsaugos srityje yra neabejotinai teisingas kelias, kuriuo toliau eisime ir kurį nuolat tobulinsime“, – teigia laikinai einantis susisiekimo ministro pareigas Jaroslav Narkevič.

Siekiant išsiaiškinti, kaip tvarkomi asmens duomenys, 2020 m. buvo atliktas sisteminis vidaus auditas Susisiekimo ministerijoje ir jos reguliavimo sričiai priskirtuose Centralizuoto vidaus audito skyriaus audituojamuose subjektuose.

Identifikavus visus asmens duomenis, būtiną jų kiekį išsikeltiems tikslams pasiekti ir tinkamai juos reglamentavus, taip pat periodiškai atliekant stebėseną bei darbuotojų mokymus, bus sumažinta netinkamo duomenų tvarkymo rizika.

Susisiekimo ministerijos Vidaus audito skyriaus atliekami auditai jau antrus metus iš eilės sulaukia puikių įvertinimų. Pernai ministerijos auditoriams buvo įteiktas konferencijos SIGNALS apdovanojimas už novatoriškus sprendimus ir reikšmingą pokytį lėmusius auditus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!