Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/75554/vmi-pirmasyk-realizavo-konfiskuotas-kriptovaliutas/spausdinti/

VMI pirmąsyk realizavo konfiskuotas kriptovaliutas

Publikuota: 2020-11-24 13:10
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI) informuoja, jog pirmą kartą realizavo konfiskuotas kriptovaliutas, kurias pardavus į valstybės biudžetą pervestą 6,4 mln. eurų. Sklandus kriptovaliutų iškeitimas į eurus truko beveik parą.

VMI pirmąsyk realizavo konfiskuotas kriptovaliutas
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

„Visas procesas mokesčių administratoriui buvo naujas, pradedant nuo konfiskuotų kriptovaliutų perėmimo iki jų realizavimo“, – sako VMI Nepriemokų administravimo departamento direktorė Irina Gavrilova, pažymėdama, jog ateityje, tokį konfiskuotą turtą realizuoti bus gerokai paprasčiau – įgyta patirtis ir sukurtas procesas padės užtikrinti sklandų ir greitą kriptovaliutų pardavimą.

VMI primena, jog konfiskuotos 3 rūšių (Bitcoin, Monero, Ethereum) kriptovaliutos į VMI apskaitą buvo perimtos šių metų vasario pabaigoje. Pasirengiant virtualių valiutų keitimui į eurus reikėjo sukurti virtualios valiutos piniginę - į ją perkeltos iš teisėsaugos institucijos gautos kriptovaliutos, parengti virtualios valiutos pardavimo sąlygas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!