Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/75458/elektros-tiekeja-jau-pasirinko-beveik-trecdalis-pirmojo-etapo-dalyviu/spausdinti/

Elektros tiekėją jau pasirinko beveik trečdalis pirmojo etapo dalyvių

Publikuota: 2020-11-16 15:29
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Nepriklausomą elektros tiekėją jau pasirinko daugiau nei 29 tūkst. į pirmąjį rinkos liberalizavimo etapą patekusių gyventojų, kurių skaičius visoje šalyje viršija 98 tūkst. Lapkričio 12 d. duomenimis, į dažniausiai šios vartotojų grupės pasirinktų nepriklausomų tiekėjų trejetą patenka bendrovės „Ignitis“, „Enefit“ ir „Elektrum Lietuva“, rašoma pranešime.

Šiuo metu „Ignitis“ yra pasirinkę 20 570, „Enefit“ 3811, „Elektrum Lietuva“ 3713, „Perlas energija“ 913, „Inregnum“ 70, „EGTO energija“ 16, o „Birštono elektra“ 2 į pirmąjį liberalizavimo etapą patekę buitiniai vartotojai.

Bendras nepriklausomą elektros tiekėją pasirinkusių vartotojų skaičius lapkričio 12 d. viršijo 71 tūkst. Iš jų „Ignitis“ yra pasirinkę daugiau negu 36 tūkst., „Perlas energija“ beveik 24 tūkst., „Enefit“ apie 6500, „Elektrum Lietuva“ beveik 5400, „Inregnum“ 129, „EGTO energija“ 27, „Birštono elektra“ 7 vartotojai.

Primename, kad į pirmąjį liberalizavimo etapą patenka gyventojai, per mėnesį suvartojantys apie 420 kWh elektros energijos arba mokantys už elektrą daugiau negu 60 eurų, pagal standartinį tarifą. Jie nepriklausomą elektros vartotoją turi pasirinkti iki gruodžio 10 d.

To nepadarius, jiems nuo sausio 1 d. nutrūks visuomeninio tiekimo paslauga, o vartotojo turimam objektui elektra bus tiekiama teikiant garantinio tiekimo paslaugą.

Garantinio tiekimo elektros kainos (kaip produkto) dedamoji ne tik brangesnė ketvirtadaliu, bet ir kiekvieną mėnesį keisis, nes bus nustatoma pagal praėjusio mėnesio elektros biržos „Nordpool“ kainą. Tad garantinio tiekimo vartotojas kiekvieną mėnesį mokės vis kitokią elektros kainą, o pats garantinis tiekimas truks ribotą – iki 6 mėnesių trunkantį – laiką. Dėl šios priežasties vartotojams yra tikslinga pasirinkti nepriklausomą, rinkos sąlygomis paslaugas teikiantį elektros tiekėją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!