Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/75251/jav-sunaikino-pavasari-rusijos-dovanotus-prastai-veikiancius-plauciu-ventiliavimo-aparatus/spausdinti/

JAV sunaikino pavasarį Rusijos dovanotus prastai veikiančius plaučių ventiliavimo aparatus

Publikuota: 2020-11-02 19:25
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

JAV federalinė ekstremaliųjų situacijų valdymo agentūra (FEMA) priėmė sprendimą utilizuoti dar pavasarį kaip koronaviruso pagalbą Rusijos atsiųstus ventiliavimo aparatus, pranešė portalas „BuzzFeed News“.

FEMA teigimu, jie dar gegužės mėnesį pranešė apie sprendimą nenaudoti 45-ių „Aventa-M“ tipo ventiliatorių, kai šie Maskvoje ir Sankt Peterburge sukėlė du gaisrus, pareikalavusius 7 koronavirusu sergančių žmonių gyvybių.

„Įtarimų sukėlę paaukoti ventiliatoriai buvo išmesti laikantis griežtų pavojingųjų atliekų utilizavimo gairių“, – nurodoma portale „BuzzFeed News“ cituojamame FEMA pranešime.

Agentūra nepatikslino, kada tiksliai Rusijoje pagaminti ventiliatoriai buvo sunaikinti, tačiau „BuzzFeed News“ pavyko išsiaiškinti, kad jie taip ir nebuvo panaudoti.

Gavusi informaciją, kad užsidegus ventiliatoriams mirė pacientai, Rusijos sveikatos priežiūros institucija nurodė nutraukti „Aventa-M“ eksploatavimą, bet liepos mėnesį įrangą vėl buvo leista naudoti remiantis tuo, kad ji esą nebuvo susijusi su ligoninėse kilusiais gaisrais.

Kad ir kaip būtų, praėjusį mėnesį Rusijos teismas skyrė 1,3 tūkst. dolerių (tūkstančio eurų) dydžio baudą ventiliatorių gamybos įmonei „Uralo instrumentų gamykla“ (UPZ) dėl tam tikrų licencijavimo reikalavimų pažeidimų, apie kuriuos informavo šalies sveikatos priežiūros institucija.

UPZ priklauso Rusijos valstybiniam technologijų ir gynybos konglomeratui „Rostec“. Pastarasis yra tarp įmonių, kurioms JAV taiko sankcijas. Šis faktas privertė suabejoti balandžio 1 d. gautos ventiliatorių siuntos teisėtumu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!