Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/75051/tarp-eu-datathon-konkurso-laimetoju-ir-lietuves-komanda/spausdinti/

Tarp „EU Datathon“ konkurso laimėtojų – ir lietuvės komanda

Publikuota: 2020-10-16 21:09
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Europos Komisija

Šiandien paskelbus konkurso „EU Datathon“ laimėtojus paaiškėjo, kad konkurso kategorijoje „Europos žaliasis kursas“ laimėjo komanda „GeoFluxus“, kurią sudaro lietuvė Rusnė Šilerytė, belgas Arnout Sabbe ir graikas Vasileious Bouzas.

Atvirųjų duomenų konkursas „EU Datathon“ kasmet sukviečia duomenų entuziastus kurti naujas inovatyvias programėles ar platformas, naudojantis Europos Sąjungos atviraisiais duomenimis. Šiemet komandos kūrė programėles 4-iose kategorijose – Europos žaliasis kursas, Žmonėms tarnaujanti ekonomika, Naujas postūmis Europos demokratijai ir Prie skaitmeninio amžiaus prisitaikiusi Europa. Konkursui idėjas pateikė 121 komanda, iš kurių į finalą buvo atrinktos 12 komandų - po 3 komandas kiekvienoje kategorijoje.

Komanda „Geofluxus“ analizavo atviruosius duomenis apie atliekų judėjimą. Lietuvės su komanda sukurta platforma jungia regioninius pramoninių atliekų gamintojus su atitinkamomis atliekų tvarkymo įmonėmis. Tai leidžia aiškiai pamatyti, kas, kur ir kokias atliekas sukuria ir kas vėliau su jomis nutinka.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!