Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/75037/tarptautineje-kosmineje-stotyje-sugedo-deguonies-tiekimo-sistema/spausdinti/

Tarptautinėje kosminėje stotyje sugedo deguonies tiekimo sistema

Publikuota: 2020-10-16 07:01
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Tarptautinės kosminės stoties (TKS) rusiškajame modulyje sugedo deguonies tiekimo sistema, tačiau įgula nėra pavojuje, ketvirtadienį pranešė Rusijos kosmoso agentūra „Roskosmos“.

Tarptautinėje kosminėje stotyje sugedo deguonies tiekimo sistema
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Trečiadienį buvo pranešta, kad rusų modulyje „Zvezda“ („Žvaigždė“) kosmonautai fiksuoja kylančią temperatūrą. Taip greičiausiai atsitiko dėl oro nuotėkio, apie kurį žinota jau nuo šių metų rugpjūčio, tačiau iki šiol nebuvo pavykę aptikti tikslios jo vietos.

Ketvirtadienį įgula ir ant žemės esantis personalas sulaukė dar blogesnių žinių – sugedo rusiška deguonies tiekimo sistema. „Roskosmos“ atstovai pranešė, kad įgula nėra pavojuje, kadangi dar veikia ir amerikiečių deguonies modulis, taisyti sistemą numatoma šiandien.

Lyg tyčia trečiadienį TKS įgula padvigubėjo, nes atvyko trys nauji nariai – du rusų kosmonautai ir amerikiečių astronautė. Dabar stotyje gyvena šeši žmonės.

Komentuodamas situaciją žymus rusų kosmonautas, ilgiausiai kosmose išbuvusio žmogaus rekordo savininkas Genadijus Padalka agentūrai „RIA Novosti“ teigė, kad rusiška įranga kosminėje stotyje yra naudojama gerokai ilgiau, nei turėtų.

„Visi moduliai rusiškame segmente yra nusidėvėję“, – sakė G. Padalka. Jis pridūrė, kad įranga turėjo būti naudojama iki 15 metų, tačiau naudojama ilgiau nei du dešimtmečius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!