Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/75002/neapsigaukite-1000-euru-negausite-feisbuke-vel-siaucia-banku-apsimetantys-aferistai/spausdinti/

Neapsigaukite, 1000 eurų negausite: feisbuke vėl siaučia banku apsimetantys aferistai

Publikuota: 2020-10-14 15:17
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Patricija Kilminavičienė
Inf. šaltinis: LRT.lt

Socialiniame tinkle „Facebook“ plinta reklama, kurioje siūloma atsisiųsti „Swedbank“ programėlę ir už tai laimėti 1000 eurų premiją. Nors pasiūlymas vilioja, jis turėtų sukelti įtarimą – galite ne praturtėti, o kaip tik prarasti savo sąskaitoje turimas lėšas. Be to, reikia turėti omenyje tai, kad bankai tokiais pasiūlymais tikrai nesižarsto.

Sukčiai / „Facebook“ nuotr.
Sukčiai / „Facebook“ nuotr.

„Tokie pasiūlymai gyventojams turėtų sukelti įtarimų dėl kelių dalykų. Visų pirma, pristatoma galimybė gauti premiją atrodo per daug gerai, kad tai būtų tikra. Akivaizdu, kad toks pasiūlymas greitai praturtėti yra savotiškas „jaukas“ atlikti kitus veiksmus – kažką atsisiųsti, galbūt suteikti prieigą prie savo asmeninių duomenų ir panašiai.

To jokiu būdu nerekomenduojame daryti, nes tai keltų grėsmę gyventojų asmeninių lėšų saugumui – patariame tokius netikėtai dosnius pasiūlymus tiesiog ignoruoti“, – komentavo „Swedbank“ atstovas Saulius Abraškevičius.

Jis atkreipė dėmesį, kad vartotojo paskyra, iš kurios dalijamasi minėtu pasiūlymu, sukurta visai neseniai, vos prieš keletą dienų. Tai taip pat kelia įtarimų ir pasitikėjimo nekelia.

Bet koks dosnus pasiūlymas socialiniuose tinkluose ar internete turėtų pirmiausia iškelti klausimą, kodėl yra siūlomas kažkoks laimėjimas ar premija, kokie tokio pasiūlymo motyvai.

„Kaip žinia, nemokamų pietų nebūna, tad jei pasiūlymas atrodo per daug geras, kad būtų tiesa, didelė tikimybė, kas jus atakuoja sukčiai“, – tvirtino S. Abraškevičius.

Bankas dar praėjusią savaitę perspėjo įmones ir gyventojus, kad banko vardu yra siuntinėjami melagingi el. laiškai, kuriais informuojama apie neva atliktą paramos mokėjimą.

„Swedbank“ perspėja įmones ir gyventojus dėl banko vardu siuntinėjamų melagingų el. laiškų, kuriais informuojama apie neva atliktą paramos mokėjimą. Banko saugumo specialistai įspėja prie įtartinų laiškų prisegtų bylų jokiu būdu neatidarinėti, o tokius laiškus ištrinti. Jeigu prisegtą bylą visgi atidarėte, tikėtina, kad jūsų kompiuteris gali būti apkrėstas kenkėjiška programa.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!