Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/74869/latvija-kurs-besiizoliuojanciu-zmoniu-stebejimo-sistema/spausdinti/

Latvija kurs besiizoliuojančių žmonių stebėjimo sistemą

Publikuota: 2020-10-05 10:44
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Latvijos Saeima ketvirtadienį patvirtino naujas COVID-19 plitimo suvaldymo įstatymo pataisas, kurios suteikia prielaidą kurti specialią informacinę sistemą stebėti besiizoliuojančius asmenis ir sumažinti galimą koronaviruso plitimą, praneša naujienų tarnyba BNN.

Latvija kurs besiizoliuojančių žmonių stebėjimo sistemą
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

COVID-19 atvejų daugėjant visame pasaulyje, yra būtina sukurti specialią žmonių stebėsenos sistemą, kuri padėtų Latvijos ligų prevencijos ir stebėsenos centrui vykdyti tyrimus ir užtikrinti reikalingų epidemiologinių taisyklių laikymąsi. Ši nauja sistema taip pat turėtų padėti policijai.

Apie konkretesnius naujosios sistemos klausimus, kaip kokia informacija bus renkama, kaip laikoma ir kokios institucijos galės gauti prieigą prie duomenų, spręs šalies Vyriausybė.

Kiekvienas į Latviją atvykęs asmuo privalės pateikti reikiamus asmens duomenis. Nepaklusimas bus baudžiamas baudomis nuo 10 iki 2 tūkst. eurų. Valstybinės ir savivaldybių policijos pareigūnai ir pasieniečiai turės teisę sustabdyti važiuojančius automobilius, kad patikrintų, ar yra laikomasi privalomos registracijos.

Naujos taisyklės įsigalios spalio 12 d.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!