Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/74662/singapuro-vyriausybe-mokes-apvalia-suma-pilieciams-turintiems-apple-watch-ir-reguliariai-sportuojantiems/spausdinti/

Singapūro vyriausybė mokės apvalią sumą piliečiams, turintiems „Apple Watch“ ir reguliariai sportuojantiems

Publikuota: 2020-09-21 10:46
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Turbūt nė vienas neatsisakytume, jei šalies valdžia pasiūlytų sumokėti pinigų už kažką įprasto ir nereikalaujančio pastangų. Nors kažkas panašaus vyksta įvairių subsidijų proga, pavyzdžiui, perkant elektromobilį, Singapūro vyriausybė savo piliečiams pasiūlė bene artimiausią šios utopijos įgyvendinimą. Šios Azijos valstybės valdžia pasirašė susitarimą su Kupertino technologijų milžine „Apple“, siekdama motyvuoti ir paskatinti šalies gyventojus judėti ir taip tapti sveikesniais.

Singapūro vyriausybė mokės apvalią sumą piliečiams, turintiems „Apple Watch“ ir reguliariai sportuojantiems

„Apple“ ir Singapūro Sveikatos skatinimo tarybos susitarimas virto „LumiHealth“ aplikacijos sukūrimu. Programėlė buvo sukurta taip, kad į ją duomenis apie piliečio sveikatą galėtų įvesti gydytojai ir sveikatingumo ekspertai, o ji pati yra dalis dar didesnio „Išmanios Valstybės“ projekto, kuriuo siekiama pasitelkiant technologijas padėti žmonėms ir verslams.

„LumiHealth“ veikia tik su „Apple Watch“ išmaniajame laikrodyje, tad jei neturite šio produkto ir jo veikimui būtino „iPhone“, programos teikiamomis naudomis pasinaudoti negalėsite. Aplikacija seka tokias vartotojų fizines veiklas kaip ėjimas, plaukimas, bėgimas ir joga, pagal tai formuoja savaitines užduotis ir tikslus, kurias įvykdęs pilietis gali gauti net iki 380 Singapūro dolerių (236 eurus) vertės apdovanojimų. Tiesa, tai yra tik maksimali suma, kuri galės būti išmokama vienąkart per dvejų metų laikotarpį.

Visgi programėlė nėra sukoncentruota vien tik į judėjimą – ji taip pat galės priminti apie reguliarius sveikatos patikrinimus bei vakcinavimą.

„Apple“ pateiktame pranešime spaudai minima, kad pagrindinis aplikacijos kūrimo aspektas buvo jos saugumas. Kompanija užtikrina, kad „LumiHealth“ surinkti duomenys apie vartotojo sveikatą bus patikimai užšifruoti ir talpinami specialioje „Apple“ įrenginių talpykloje, tad jų negalės pasisavinti programišiai ar kitos programėlės. Taip pat žadama, kad aplikacijos užregistruota informacija nebus parduota ar panaudota reklamos tikslais.

„LumiHealth“ programa prasidės šių metų spalio pabaigoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!