Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/74444/smugis-kinijos-telefonu-ir-programeliu-industrijai-oficialiai-uzdraustas-ir-pubg-mobile-zaidimas/spausdinti/

Smūgis Kinijos telefonų ir programėlių industrijai: oficialiai uždraustas ir „PUBG Mobile“ žaidimas

Publikuota: 2020-09-07 07:35
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Rokas Gaidys
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Indijos ir Kinijos konfliktas įgauna pagreitį. Viskas prasidėjo po susišaudymų pernai prie šalių sienos Himalajų kalnų regione. Indijoje buvo pradėta neigiamai žiūrėti į kinišką produkciją, o dėl to nukenčia ir mobiliųjų programėlių kūrėjai. Pavyzdžiui, tarp pašalintų aplikacijų ir vaizdo įrašų yra ir „TikTok“ programėlė, kuri labai populiari pasaulyje bei turi labai stiprius ryšius su Kinija. Paskutiniu metu buvo uždrausta daugiau nei 100 įvairiausių mobiliųjų programėlių dėl „saugumo sumetimų“. Na nuo to nukentėjo ir labai populiarus mobiliųjų telefonų žaidimas.

Smūgis Kinijos telefonų ir programėlių industrijai: oficialiai uždraustas ir „PUBG Mobile“ žaidimas

„PUBG Mobile“ yra oficiali išmaniųjų „PlayerUnknown‘s Battlegrounds“ versija, kuri šiuo metu yra nelegali Indijoje. Populiarusis žaidimas net nėra kuriamas Kinijoje, tačiau „PUBG Corporation“ labai aktyviai bendrauja su įmone „Tencent“. Na tai ir buvo viena pagrindinė vadinamojo „ban‘o“ priežastis. Pagal pirminį planą, ši programėlė turėjo būti uždrausta pirmąja draudimų banga, tačiau tai buvo padaryta tik visai nesenai. Pavyzdžiui Indijos respublikoje Gujarate jau seniau buvo taip pasielgta ir net buvo sulaikyta 10 žmonių, kurie žaidė „PUBG Mobile“ viešoje vietoje. Tačiau vietiniai atstovai teigia, kad tai buvo padaryta ne dėl saugumo sumetimų, o dėl žaidimo įtakos jauniems žmonėms. Na žaidimas yra velniškai prikaustantis, o viename populiariame vaizdo įraše net buvo rodoma, kaip indas jaunikis vestuvių metu ignoruoja savo žmoną, žaisdamas „PUBG Mobile“. Aišku, nėra aišku ar jis buvo režisuotas ar taip iš tikrųjų vyko, tačiau tai suteikia prielaidą sunerimti.

Šiuo metu „PUBG Mobile“ yra žvėriškai populiarus Indijoje, kartu su daugiau nei 40 milijonų aktyvių vartotojų kiekvieną mėnesį, o šis draudimas labai pakenktų kūrėjams finansiškai. Šiuo metu nėra aišku kokiam laikui tai bus daroma, o gal tai bus taikoma visam laikui. Tačiau tai buvo galima nuspėti, nes tai ne pirmas kartas kai ši programėlė buvo uždrausta Indijoje.

Na akivaizdu, kad „PUBG Mobile“ uždraudimas dėl saugumo sumetimų nėra didžiulė staigmena, nes vietinė valdžia ilgai kovoju su įtraukiančiu žaidimu ir atsiradus progai iš karto tai padarė. Akivaizdu, kad tai sukėlė žmonių pasipiktinimą ir nelegalų jos naudojimą. Akivaizdu, kad milžiniška rinka dabar liks laisva ir reikės laukti kokia kita mobili programėlė užims jos vietą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!