Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/74413/zengtas-pirmas-zingsnis-kovoje-su-sukciautojais-kompiuteriniuose-zaidimuose/spausdinti/

Žengtas pirmas žingsnis kovoje su sukčiautojais kompiuteriniuose žaidimuose

Publikuota: 2020-09-03 17:06
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Rokas Gaidys
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Turbūt ne man vienam ne kartą nuotaiką yra sugadinę internetinių vaizdo žaidimų sukčiai. Jie naudoja įvairias nelegalias programėles, kurios jiems padeda įgauti nesąžiningų pranašumų prieš jomis nesinaudojančius vartotojus. Turbūt daugiausiai tokių atvejų yra užfiksuojama „battleroyale“ žanro projektuose, nes juose veiksmas vyksta greičiausiai ir kartais yra tiesiog sunku juos pamatyti plika akimi.

Žengtas pirmas žingsnis kovoje su sukčiautojais kompiuteriniuose žaidimuose

Vienas iš turbūt žinomiausių tokio pobūdžio programėlių kūrėjų „CxCheats.net“ viešai atsiprašė už savo „darbus“, tačiau tai įvyko tik po to, kai „Activision“ jiems pateikė ieškinį. Savo „Discord“ kanale jie paskelbė, kad nutraukia bet kokių tokio pobūdžio programėlių kūrimą bei techninį jų aptarnavimą, o nuo viešo atsiprašymo šis kanalas platformoje nebebuvo aktyvus. Na nėra aišku kaip toliau viskas vyks, nes visais šiais metais „Activision“ aktyviai kovoja su vadinamaisiais cheaterias. Pavyzdžiui, kovo mėnesį pasirodžiusioje „Call of Duty: Warzone“ instaliacijoje per pirmą mėnesį buvo pašalinta daugiau nei 70 tūkst. paskyrų, kurios kūrėjų manymu užsiėmė būtent tokia veikla. Buvo pasiektas toks taškas, kad kovo ir balandžio mėnesiais nemaža dalis „Warzone“ žaidžiančių per konsolę išjungdavo vadinamąją „crossplay“ funkciją, kad nereikėtų pakliūti į tuos pačius mačus kartu su asmeninių kompiuterių naudotojais, nes didžioji dalis sukčių ateidavo būtent iš ten.

„CxCheat.net“ daugiausiai užsiėmė „Modern Warfare“ programėlių kūrimu ir vystymu ir net turėjo savo reklamą „Youtube“ platformoje, tačiau ji greitai buvo pašalinta dėl to, kad joje buvo pažeidžiamos „Activision“, kaip kūrėjų, teisės. Pagrindiniai cheatai buvo susiję su pačio žaidimo palengvinimu: „aimbot“, padidintas radaro pasiekimo dažnis ir kt.. Šiuo metu šioje svetainėje nėra įmanoma įsigyti tokių programėlių, skirtų „Call of Duty“ žaidimams, tačiau jos vis dar egzistuoja tokiems hitams kaip „PUBG“ ar „Apex Legends“. Įdomus faktas, visa tai buvo pardavinėjama legaliai ir net buvo suteikta galimybė pirkėjams atgauti pinigus, jeigu jie liks nepatenkinti savo pirkiniu. Na kaip suprantama žaidimo bendruomenė nepalaiko tokių svetainių, o neretas „Reddit“ platformos vartotojas juos išplūsdavo net necenzūriniais žodžiais.

Smagu matyti, kad pirmieji žingsniai jau yra žengti ir norėtųsi matyti, kad ir kiti gamintojai taip pat rūpintųsi jų žaidimo kokybė. Asmeniškai, ne vieną kartą yra tekę susidurti su tokiais atvejais ir nesvarbu ar praneši ar ne, sukčiai dažniausiai lieka nenubausti. Tačiau smagu matyti, kad bent jau „Activision“ pradėjo imtis realių veiksmų šioje kovoje su vėjo malūnais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!