Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/74398/nksc-ispeja-sukciai-siuncia-zinutess-apie-smart-id-nuvedancias-vartotoja-i-suklastota-banko-puslapi/spausdinti/

NKSC įspėja: sukčiai siunčia žinutess apie „Smart-ID“, nuvedančias vartotoją į suklastotą banko puslapį

Publikuota: 2020-09-03 10:10
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LRT.lt

Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC) informuoja, kad Lietuvoje SMS žinutėmis plinta klastojimo (angl. Phishing) ataka. Jos metu atsiunčiama SMS žinutė su prašymu pasikeisti „Smart-ID“ duomenis, žinutėje taip pat yra nuoroda į suklastotą banko puslapį.

NKSC įspėja: sukčiai siunčia žinutess apie „Smart-ID“, nuvedančias vartotoją į suklastotą banko puslapį
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

NKSC primygtinai įspėja būti budriems ir nespausti jokių neaiškių nuorodų. Jose dažnai pasitaiko kenkėjiškų programų, kurios gali užkrėsti įrenginį virusu. Kibernetiniai nusikaltėliai, apsimetę patikimu subjektu, priverčia vartotojus pasidalinti savo asmenine informacija.

„Phishing“ atakos dažniausiai vykdomos el. paštu, teksto žinutėmis ar per socialinių tinklų platformas. Gavę asmeninius duomenis, nusikaltėliai gali atlikti pinigų vagystes ar atsiskaityti už prekes svetimomis kortelėmis elektroninėje erdvėje.

Banko vardu siunčiamos žinutės ar elektroniniai laiškai su prašymais prisijungti prie sistemos visada yra klastojimo atakos. Svarbu žinoti, kad bankai nesiunčia elektroninių laiškų ar žinučių su prašymais pateikti asmens duomenis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!