Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/74173/ivyko-intel-architecture-day-2020-renginys/spausdinti/

Įvyko „Intel Architecture Day 2020“ renginys

Publikuota: 2020-08-16 19:04
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Įyyko internetinis „Intel“ renginys, kurio pavadinimas yra „Architecture Day 2020“. Tai kasmetinis kompanijos renginys, kurio metu kalbama apie būsimus produktus, jų architektūrą ir išleidimo laikotarpį.

Įvyko „Intel Architecture Day 2020“ renginys

Pristatyme galėjime pamatyti daug detalių apie būsimus „Tiger Lake“ procesorius. Šie procesoriai yra skirti nešiojamiems kompiuteriams ir oficialiai bus išleidžiami rugsėjo mėnesį. „Tiger Lake“ lustai bus gaminami naudojant patobulintą 10 nm litografiją ir turės naują „Willow Cove“ branduolį. Nauja 10 nm litografijos versija turi SuperFin tranzistorius, o tai leidžia padidinti procesoriaus dažnį nekeliant įtampos. Pirmieji 10 nm procesoriai („Ice Lake“) turėjo problemų su maksimaliu dažniu, būtent ta problema ir bus išspręsta su naujo tipo tranzistoriais. Be to, „Tiger Lake“ taip pat siūlys didesnį energetinį efektyvumą, o tai labai svarbu nešiojamų kompiuterių rinkoje.

„Tiger Lake“ turės naują „Willow Cove“ branduolį, kuris siūlys didesnę spartą per taktą lyginant su „Sunny Cove“ branduoliu („Ice Lake“), bet „Intel“ tikslių skaičių kol kas nepateikia. Dar viena „Tiger Lake“ procesorių stiprybė bus Xe grafika, kuri turės daug daugiau spartos. Gaila, bet tikslių skaičių kol kas irgi neturime, bet yra spekuliacijų, kad galime sulaukti „GTX 1650 Ti“ lygio spartos. Tai būtų tikras proveržis nešiojamų kompiuterių segmente.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!