Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/74074/trumpas-pasirase-isaka-uzdrausti-sandorius-su-tiktok-ir-wechat-valdanciomis-kompanijomis/spausdinti/

Trumpas pasirašė įsaką uždrausti sandorius su „TikTok“ ir „WeChat“ valdančiomis kompanijomis

Publikuota: 2020-08-07 17:19
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LRT radijas, LRT.lt

Jungtinių Valstijų prezidentas pasirašė įsaką uždrausti sandorius su pasaulyje populiarią programėlę „TikTok“ valdančia kompanija „ByteDance“.

Donaldo Trumpo nutarime teigiama, kad Jungtinės Valstijos privalo imtis veiksmų prieš „TikTok“ savininkus, kad apsaugotų nacionalinį saugumą.

Trumpas pasirašė įsaką uždrausti sandorius su „TikTok“ ir „WeChat“ valdančiomis kompanijomis
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Remiantis šiuo nutarimu, už 45 dienų bet koks pinigų sandoris tarp JAV ir „ByteDance“ bus uždraustas.

Vašingtonas teigia, kad Kinijos valdžia programėlę naudoją siekdama šnipinėti. „TikTok“ savo ruožtu neigia, kad yra kontroliuojama ir tai, kad vartotojų dalijasi informacija su Kinijos valdžia.

„TikTok“ programėlė, itin populiari tarp jaunų žmonių, kuriančių ir žiūrinčių trumpus vaizdo įrašus, visame pasaulyje turi apie 1 mlrd. vartotojų.

Platformos populiarumas išaugo tuomet, kai ją valdanti bendrovė „ByteDance“ 2017 metais įsigijo panašaus tipo JAV platformą „Musical.ly“ ir ją sujungė su savo pačios programėle.

Technologijų politikos programos vadovas Strateginių ir tarptautinių studijų centre Jamesas Lewisas anksčiau teigė manantis, kad „TikTok“ saugumui keliama rizika yra „artima nuliui“, tačiau sakė, jog „ByteDance“ gali patirti Kinijos spaudimą vykdyti cenzūrą.

Iškart po to, kai paskelbta apie nutarimą dėl „TikTok“, pranešta apie panašius veiksmus prieš kitą kinų programėlę „WeChat“ – būtų uždrausti finansiniai sandoriai su ją valdančia kompanija „Tencent“, skelbia BBC.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!