Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/74041/del-dideles-apkrovos-nebeveikia-abiturientams-butina-lama-bpo-sistema/spausdinti/

Dėl didelės apkrovos nebeveikia abiturientams būtina LAMA BPO sistema

Publikuota: 2020-08-06 07:06
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Trečiadienio rytą Lietuvoje paskelbti matematikos, chemijos, fizikos, informacinių technologijų, užsienio kalbų (rusų ir anglų), istorijos, geografijos ir biologijos valstybinių brandos egzaminų rezultatai.

Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrojo priėmimo organizavimo (LAMA BPO) interneto puslapis laikinai nebeveikia. Per šį puslapį vykdomas priėmimas į aukštųjų mokyklų pirmos ir antros pakopos studijas.

Dėl didelės apkrovos nebeveikia abiturientams būtina LAMA BPO sistema
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Svetainių pasiekti negalintys abiturientai internete dalijasi neveikiančių švietimo organizacijų tinklalapių nuotraukomis ir juokauja, kad Lietuvoje sistemos veikia gerai tik tuomet, kai jos nėra naudojamos.

LAMA BPO prezidentas Pranas Žiliukas Alfa.lt patikino, kad apie laikiną sistemos veiklos sutrikimą žino, ir spėjo, kad tai galėtų būti dėl to, jog kartu su egzaminų rezultatus skelbiančia Nacionaline švietimo agentūra (NŠA) naudojasi viena serverių sistema ir dėl padidėjusios apkrovos automatiškai „lūžta“ abi svetainės.

„Visos švietimo sistemos eina per tuos pačius serverius. Tiesiog šiuo metu arba stringa, arba lėtai labai eina, nes, matyt, visi Lietuvos mokiniai puolė žiūrėti rezultatų. Tikimės, kad per keletą valandų tie dalykai stabilizuosis“, – aiškino P. Žiliukas.

LAMA BPO vadovas pridūrė, kad asociacija neturi savo serverių ir yra priversta dalytis su kitomis įstaigomis tais, kuriuos suteikia konkursą laimėjusi įmonė. Dėl to atskirai valdyti tik LAMA BPO serverius asociacija negali.

Nacionalinės švietimo agentūros tinklalapyje nurodytais kontaktais susisiekti su atsakingais asmenimis galimybės nebuvo – nė vienas kontaktuose nurodytas telefono numeris neveikė. Rekvizitai.lt svetainėje pateiktu NŠA telefono numeriu atsiliepė darbuotoja, kuri pareiškė, kad tai jos asmeninis numeris ir ji nesuprantanti, dėl ko periodiškai sulaukia skambučių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!