Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/73991/netrukus-tiktok-programeles-jav-nebeliks/spausdinti/

Netrukus „TikTok“ programėlės JAV nebeliks

Publikuota: 2020-08-03 11:41
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©tv3.lt
Inf. šaltinis: tv3.lt

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas pažadėjo Amerikoje uždrausti socialinių tinklų programėlę „TikTok“. Tai padaryti Trumpas užsimojo pasigirdus įtarimams, kad Kinijos bendrovei priklausanti programėlė yra naudojama šnipinėti.

Netrukus „TikTok“ programėlės JAV nebeliks
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Panašu, kad amerikiečiams vaizdelius socialinių tinklų programėlėje „TikTok“ gali tekti pamiršti ir juos viešinti kitose platformose.

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė Amerikoje uždrausiantis šią sparčiai populiarėjančią ir apie milijardą vartotojų visame pasaulyje turinčią programėlę. Nuogąstaujama, kad ši platforma gali būti Kinijos žvalgybos įrankis. Esą Pekinas renka vartotojų duomenis ir juos naudoja šnipinėti.

„Gali būti, kad uždrausime „TikTok“. Galbūt imsimės ir kitų veiksmų. Yra kelios galimybės, bet daug kas vyksta, tai pamatysime, kas bus“, – sakė JAV prezidentas D. Trumpas.

Tačiau „TikTok“ valdanti Kinijos tarptautinė technologijų įmonė „ByteDance“ neigia palaikanti kokius nors ryšius su Kinijos vyriausybe. Bendrovė dar šią savaitę pažadėjo užtikrinti didesnį saugumą ir leisti peržiūrėti jos algoritmus. Tuo metu IT specialistai tikina, kad bendrovė „ByteDance“ gali patirti Kinijos spaudimą vykdyti cenzūrą programėlėje.

O tuo metu Floridos prokurorai pareiškė kaltinimus vienam 17-mečiui paaugliui ir dviem kitiems asmenims už įsilaužimą į daugelio garsenybių paskyras socialiniame tinkle „Twitter“. Įtariama, kad liepos viduryje 17-metis amerikietis Grahamas Clarkas ir du jo bendrai – 19-metis britas Masonas Sheppardas ir 22-ejų amerikietis Nimai Fazelis – įsilaužė į garsenybių paskyras ir apgaule iš patiklių vartotojų išviliojo daugiau kaip 100 tūkstančių JAV dolerių.

Apsimetę garsenybėmis jie siūlė vartotojams pervesti bitkoinus į nurodytą sąskaitą, kad netrukus jiems būtų sugrąžinta dvigubai didesnė šios kriptovaliutos suma. Žinoma, pinigų niekas neatgavo, o ši gudrybė virto viena didžiausių kibernetinių atakų „Twitter“ istorijoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!