Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/73815/jav-nestabdo-su-sankcijomis-sikart-nukentes-ir-naudojantys-huawei/spausdinti/

JAV nestabdo su sankcijomis: šįkart nukentės ir naudojantys „Huawei“

Publikuota: 2020-07-20 17:09
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Huawei“ pastaruoju metu atrodo lyg pikto septintoko spardomas pradinukas. Pamačiusios, kad draudimai JAV kompanijoms, įskaitant ir „Google“, dirbti su „Huawei“ neduoda norimo rezultato, Valstijos sugebėjo priversti Taivanio „TSMC“ negaminti „Huawei HiSilicon Kirin“ Kirin procesorių. Na, o prieš keletą dienų pasirodė naujienos, kad Jungtinė Karalystė ne tik neleis „Huawei“ diegti 5G ryšio infrastruktūros, bet ir iki 2023 metų atsikratys šios kompanijos telekomunikacijų įranga. Tačiau pasirodo, jog tai buvo tik pradžia – naujas sankcijų paketas ne juokais gali išgąsdinti ne tik „Huawei“, bet ir visai niekuo dėtas bendroves.

JAV nestabdo su sankcijomis: šįkart nukentės ir naudojantys „Huawei“

Remiantis „Nikkei“ pranešimu, Jungtinės Valstijos nuo šiol draus federaliniuose viešuosiuose pirkimuose dalyvauti verslams, kurie „naudoja produktus“ iš „Huawei Technologies“ ir dar 4 Kinijos kompanijų – „ZTE“, „Hangzhou Hikvision Digital Technology“, „Zhejiang Dahua Technology“ ir „Hytera Communications“. Visa tai motyvuojama įtarimais šnipinėjimu.

Taigi, šiam teisiniam reguliavimui įsigaliojus nuo rugpjūčio 13 dienos, visos JAV viešuosiuose pirkimuose dalyvaujančios įmonės privalės įrodyti, kad nenaudoja aukščiau paminėtų Kinijos bendrovių produkcijos.

Labiausiai nuo to nukentės 800 Japonijos kompanijų, kurios yra amerikiečių dukterinės įmonės arba pačių japonų valdomi verslai, turintys sutartis su šioje šalyje apsistojusiomis Valstijų ginkluotosiomis pajėgomis.

Kita vertus, lieka neaišku, kaip JAV vyriausybė traktuoja žodį „naudoti“ produktus. Ar tai reiškia, kad pirkimuose negalėsite dalyvauti, nes dalis jūsų darbuotojų naudoja „Huawei“ telefonus ar tokia formuluote taikomasi į įvairius „Huawei“ ir kitų keturių paminėtų Kinijos bendrovių partnerius, filialus ar padalinius.

Bent jau šiuo metu tarp dviejų ugnių papuolusios kompanijos turi du pasirinkimus – turėti prekybinių santykių su JAV arba išlaikyti susitarimus ir produktus su savo techninės įrangos tiekėjais. Kol kas panašu, jog kompanijos visgi renkasi Valstijas.

Tokie žinomi vardai „Nippon Telegraph & Telephone“, „NTT Data“, „SoftBank Group“ ir „Kajima“ paskelbė užtikrinsiantys naujų taisyklių laikymąsi ir susilaikysiantys nuo „Huawei“ ir „ZTE“ sprendimų naudojimo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!