Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/73737/tiktok-per-pusmeti-pasalino-neitiketina-kieki-vaizdo-irasu/spausdinti/

„TikTok“ per pusmetį pašalino neįtikėtiną kiekį vaizdo įrašų

Publikuota: 2020-07-14 09:30
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pastaruoju metu programėlė „TikTok“ atsidūrė dėmesio centre, tačiau ne visas dėmesys yra malonus. Kaip tikriausiai žinote, kinų sukurta aplikacija sulaukė neįtikėtino populiarumo ir yra viena žinomiausių programėlių šiuo metu. Tiesa, negalima pamiršti to, jog kai kurios šalys pradėjo blokuoti prieigą prie šio produkto.

„TikTok“ per pusmetį pašalino neįtikėtiną kiekį vaizdo įrašų

Nepaisant kai kuriose šalyse pritaikytų ribojimų, „TikTok“ atstovai neseniai išplatino skaidrumo ataskaitą, kurioje apžvelgiama praėjusių metų antroji pusė, nuo liepos iki gruodžio mėnesio. Pateikiama statistika privers išsižioti ne vieną.

Paaiškėjo, jog „TikTok“ platformoje buvo pašalinta daugiau nei 49 mln. įvairiausių vaizdo įrašų, kurie neatitiko platformos taisyklių. Dar įdomiau yra tai, jog daugiau nei 33 proc. visų įrašų atkeliavo iš Indijos. Tai reiškia, kad šios šalies gyventojai įkėlė daugiau nei 16 mln. netinkamų vaizdo įrašų. Antroje pozicijoje pagal šį rodiklį – JAV, iš kurios atkeliavo daugiau nei 4,5 mln. įrašų.

Trečioje pozicijoje, pagal netinkamus vaizdo įrašus, atsidūrė Pakistanas, ketvirtoje – JK, o penktoje – Rusija. Šių šalių gyventojai įkėlė atitinkamai 3,7 mln., 2 mln. bei 1,2 mln. netinkamų vaizdo įrašų. Ir nors bendras ištrintų įrašų skaičius atrodo didžiulis, tačiau „TikTok“ mastais – tai lašas jūroje.

Skelbiama, jog antroje 2019 metų pusėje iš viso buvo įkelta beveik 500 mln. vaizdų. Tai reiškia, kad tie 49 mln. ištrintų įrašų sudaro vos 1 proc. visų minėtuoju periodu įkeltų vaizdų. Dar viena įdomi detalė – 98,2 proc. taisyklių neatitinkančio turinio buvo pašalinta dirbtinio intelekto (DI) sistemos, o visa tai įvykdavo dar prieš vartotojams pranešant apie pažeidimus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!