Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/73579/sepa-erdveje-momentiniu-pervedimu-lubos-siandien-kyla-nuo-15-000-iki-100-000-eur/spausdinti/

SEPA erdvėje momentinių pervedimų „lubos“ šiandien kyla nuo 15 000 iki 100 000 EUR

Publikuota: 2020-07-01 14:51
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Europos mokėjimų tarybos sprendimu, nuo liepos 1 d. euro zonos gyventojams ir verslui momentinio pervedimo „lubos“ didėja nuo 15 000 iki 100 000 EUR. Tai reiškia, kad nuo šiol dar daugiau pervedimų adresatą pasieks netrukus po pinigų išsiuntimo, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Įprasti pervedimai eurais (SEPA) gavėjus pasiekia penkis kartus per dieną. Mes juos vadiname neskubiais, įprastais arba tiesiog SEPA pervedimais. Momentiniai pervedimai vyksta per „SEPA Instant“. Tai kita sistema, tarp kurios narių pervedimai atliekami nuolatos, t. y. 24/7. Padidintas limitas leis momentinių mokėjimų naudą pajusti didesnei daliai verslo, o taip pat ir gyventojų“, − sako Vytenis Morkūnas, didžiausios Lietuvos elektroninių mokėjimų įstaigos „Paysera LT“ direktorius.

Momentinius mokėjimus galima gauti ir atlikti tarp visų bankų ir finansinių įstaigų, kurios yra prisijungusios prie momentinių mokėjimų sistemos „SEPA Instant“.

V. Morkūnas primena, kad „Paysera LT“ klientams atliekant pervedimą savarankiškai nėra poreikio rinktis per kurią sistemą pavedimą atlikti – jeigu gavėjo bankas yra prisijungęs prie „SEPA Instant“ sistemos, pavedimas automatiškai keliaus kaip momentinis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!