Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/73558/kibernetiniai-nesusipratimai-82-proc-lietuvos-tevu-kivircijasi-su-savo-vaikais-nes-sie-praleidzia-per-daug-laiko-prie-telefono/spausdinti/

Kibernetiniai nesusipratimai: 82 proc. Lietuvos tėvų kivirčijasi su savo vaikais, nes šie praleidžia per daug laiko prie telefono

Publikuota: 2020-06-30 20:48
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiuolaikiniai tėvai turi nuolat tobulėti ir neatsilikti nuo interneto tendencijų. Tam yra rimta priežastis – jų vaikai. Jeigu tėvai nežino, kas šiuo metu populiaru internete, jie gali nesuprasti savo vaikų ar netgi su jais konfliktuoti. Pasirodo, ne visi tėvai neatsilieka nuo šiuolaikinių tendencijų ir turi pakankamai žinių apie internetinį turinį, kurį renkasi jų vaikai, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Kibernetiniai nesusipratimai: 82 proc. Lietuvos tėvų kivirčijasi su savo vaikais, nes šie praleidžia per daug laiko prie telefono
Asociatyvi „Pixbay“ nuotr.

Neseniai atliktos apklausos* duomenys parodė, kad 22 proc. Lietuvos tėvų nebendrauja su savo vaikais per socialinius tinklus. Dauguma jų nežino, kas yra populiaru šiuolaikinių vaikų tarpe. Tačiau situacija tarp pačių vaikų yra visiškai kitokia – jie naudoja ne tik socialinius tinklus, bet ir žiūri vaizdo tinklaraščius: 45 proc. vaikų renkasi įvairius vaizdo įrašus, įskaitant muzikos klipus (63 proc.), vaizdo įrašus apie kompiuterinius žaidimus (42 proc.) bei filmus (38 proc.).

Nuo jų neatsilieka ir kompiuteriniai žaidimai. Juos žaidžia net 82 proc. vaikų ir paauglių, o 54 proc. renkasi kelių žaidėjų žaidimus, kur jie gali bendrauti su kitais bendraamžiais. Įdomu tai, kad 18 proc. šeimų konfliktuoja būtent dėl vaikų skaitmeninio gyvenimo, o 82 proc. tėvų teigia, kad jų vaikai praleidžia per daug laiko prie telefono arba neturi kitos naudingos veiklos (25 proc.).

„Šiais laikais tėvai tiesiog privalo neatsilikti nuo naujausių tendencijų ir dalyvauti socialinių tinklų veikloje, nes tokių žinių stoka gali sukelti konfliktus šeimyninėje aplinkoje. Norėdami suprasti savo vaikus, mokėti su jais bendrauti ir aptarti tam tikras šiuolaikinio pasaulio tendencijas, turite daugiau skaityti ir lankytis kibernetinėje erdvėje. Tai gali išgelbėti tėvus nuo tam tikrų nemalonumų ir padėti jiems pelnyti savo vaikų pagarbą“, – teigia Andis Steinmanis, „Kaspersky“ generalinis direktorius Baltijos šalims.

Tėvams, kurie nori palaikyti draugiškus santykius su vaikais ir žinoti, kam jie skiria savo laisvalaikį, „Kaspersky“ rekomenduoja laikytis šių patarimų:

  1. Nepamirškite nuolatinio lavinimosi. Skaitykite apie interneto tendencijas, iššūkius, kompiuterinius žaidimus ir naujausias technologijas. Taip ne tik pagerinsite savo santykius su vaikais, bet ir daugiau žinosite.
  2. Bendraukite su savo vaikais, domėkitės jų skaitmeniniais pomėgiais ir rūpesčiais bei, jei reikia, padėkite jiems.
  3. Įdiekite patikimą saugumo sprendimą, kuris padės jums sėkmingai stebėti jūsų vaikų veiklą ir suteiks daugiau informacijos apie jų pomėgius.

* Apklausa „Responsible Digital Parenting“ buvo įgyvendinta kartu su „Toluna“ tyrimų agentūra (2019 m. pabaigoje – 2020 m. pradžioje). Apklausoje dalyvavo 5000 respondentų iš META regiono ir Baltijos šalių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!