Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/73529/lietuviu-startuolis-uzeme-antraja-vieta-eit-innoenergy-2020-powerup-konkurso-superfinale/spausdinti/

Lietuvių startuolis užėmė antrąją vietą „EIT InnoEnergy 2020 PowerUp!“ konkurso superfinale

Publikuota: 2020-06-29 09:32
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lietuvių startuolis „Viezo“ laimėjo antrąją vietą didžiausiame Centrinės ir Rytų Europos tvariosios energetikos konkurse „PowerUp!“. Juos pranoko tik startuolis iš Estijos „Woola“. Nugalėtojai buvo apdovanoti 50 tūkst. eurų prizu ir galimybe prisijungti prie prestižinės „EIT InnoEnergy“ verslo akceleravimo programos, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Šių metų atstovai Lietuvai „Viezo“ laimėjo 10 tūkst. eurų pristatę naujų rūšių medžiagas, kurios leidžia generuoti energiją iš vibracijų ir taip pakeisti baterijas pramonės įrenginiuose. Elektros energija, gauta iš vibracijų, gali maitinti belaidžius interneto jutiklius, todėl prailginamas jų veikimo laikas ir padidėja signalų kiekis.

„Paskleidėme žinią apie save ir jaučiamės puikiai. Konkurencija buvo labai didelė, o nu galėtojai – tikrai stiprūs. Todėl nemanome, kad pralaimėjome, pasirodėme tikrai gerai“, – teigia Donat Ponamariov, startuolio „Viezo“ atstovas.

Konkursas vyksta jau šeštus metus ir tai yra antrasis startuolis iš Lietuvos, laimėjęs antrąją vietą šiame konkurse – 2018 metais komanda iš Lietuvos „WellParko“ taip pat užėmė antrąją vietą. Jie pasiūlė dirbtinio intelekto algoritmo sprendimą, leidžiantį gauti automobilių stovėjimo aikštelių informaciją realiuoju laiku ir taip sumažinti transporto spūsčių skaičių bei CO2 išmetimą.

Šių metų „PowerUp! by EIT InnoEnergy“ konkursas pasiekė naują etapą. Per visą renginio istoriją dalyvavo didžiausias skaičius dalyvių – savo jėgas sutelkė daugiau nei 360 startuolių iš 20 Vidurio ir Rytų Europos šalių.

Iš jų tik 14 startuolių varžėsi didžiajame konkurso finale, taip pat ir Lietuvos atstovai „Viezo".

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!