Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/73524/pirmojo-pasaulio-problemos-11-menesiu-vaikas-atsiliepia-tik-saukiamas-amazon-balso-asistento-vardu/spausdinti/

Pirmojo pasaulio problemos: 11 mėnesių vaikas atsiliepia tik šaukiamas „Amazon“ balso asistento vardu

Publikuota: 2020-06-29 15:46
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Alexa, what time is it?“ (Alexa, kiek dabar valandų), „Hey, Alexa, turn on the light“ (Labas, Alexa, įjunk šviesą), „Alexa, play Boy with Luv by BTS“ (Alexa, pagrok „Boy with Luv by BTS“) – tokios ir panašios frazės pastaruoju metu aidi daugelio amerikiečių namuose. Dėl visko kalta prekybos milžinė „Amazon“, prieš keletą metų pristačiusi balso asistentą „Alexa“, vykdantį daugybę vartotojo pageidavimu, vos ištarus „Hey, Alexa“. Deja, šis vardas kai kuriose šeimose skamba taip dažnai, jog kūdikiai netgi pamiršta savąjį.

Pirmojo pasaulio problemos: 11 mėnesių vaikas atsiliepia tik šaukiamas „Amazon“ balso asistento vardu

Viena pora Jungtinėse Amerikos Valstijose susidūrė su kurioziška situacija. „New York Post“ vaizdo įraše užfiksuota, kaip vežimėlyje sėdinti 11 mėnesių amžiaus mergaitė, kurios tikrasis vardas yra Emily, atsiliepia tik šaukiama „Alexa“. Nors motina į viską reaguoja pozityviai ir netgi nusijuokia, primindama dukrai, kad ji vardu Emily, akivaizdu, jog tai tampa nemaža problema.

Net neabejojama, kad visa tai todėl, jog šeima įsigijo išmanų „Amazon Echo“ garsiakalbį, kai mergaitei tebuvo penki mėnesiai. Na, o, pasak Haim Ginott, garsaus vaikų psichologo, šiuo laikotarpiu mažyliai yra kaip šlapias cementas – kas benukristų, palieka žymę.

Išmanieji garsiakalbiai pastaraisiais metais iš nišinio produkto pamažu pradeda patekti į tą pačią kategoriją kaip ir telvizoriai ar kai kurie buities prietaisai – juos galima rasti vis daugiau namų ūkių. Populiauriausi iš jų yra paremti „Amazon Alexa“, „Google Assistant“ ar „Apple Siri“ balso asistentais, galinčiais ne tik pateikti atsakymus į tokius paprastus klausimu kaip orai, laikas ar kalendoriaus įvykiai, bet ir valdyti išmaniuosius namų prietaisus – išjungti šviesas, įjungti signalizaciją, užrakinti duris ir dar daug kitų rutininių veiksmų.

Internautai juokauja, jog pora turėtų kuo greičiau pakeisti garsiakalbį į gaminamą „Google“ ar „Apple“, kad mergaitė kuo greičiau pamirštų tą nelemtą vardą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!