Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/73523/uzsidegti-gali-ir-visiskai-naujas-irenginys-telefonas-skesta-liepsnose-o-gamintojas-kaltes-nemato/spausdinti/

Užsidegti gali ir visiškai naujas įrenginys: telefonas skęsta liepsnose, o gamintojas kaltės nemato

Publikuota: 2020-06-29 07:20
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Internete jau ne kartą ir ne du buvo pasirodę įvairiausios informacijos ar pasakojimų apie išmaniuosius telefonus, kurie užsidega įkrovimo metu. Visai neseniai pasklido ir dar viena analogiška istorija, o dėmesio centre atsidūrė Kinijos kompanija „Realme“, kurie praėjusių metų rugsėjo mėnesį pristatyti „Realme XT“ išmanųjį telefoną.

Užsidegti gali ir visiškai naujas įrenginys: telefonas skęsta liepsnose, o gamintojas kaltės nemato

Istorijos, kuomet užsidega įvairūs įrenginiai, nėra pats maloniausias įvykis ne tik vartotojams, tačiau ir patiems gamintojas, o „Realme“ su tuo susiduria bene pirmą kartą. Internete pradėjo plisti istorija, kuomet „Realme XT“ modelis užsidegė praėjus vos 24 valandoms nuo jo įsigijimo.

Vartotojo teigimu, išmanusis telefonas buvo įkraunamas naudojant su telefonu gautus priedus, tačiau dėl nežinomos priežasties tiesiog užsidegė. Telefono netekęs Roshanas Singhas savo nemalonia patirtimi pasidalino socialiniame tinkle „Twitter“, kur taip pat pridėjo ir sudegusio telefono nuotraukas. Negana to, jis pridėjo ir tai, jog buvo bandyta susisiekti su „Realme“ klientų aptarnavimo skyriumi, tačiau jų atsakymas privertė nustebti dar labiau.

Pranešama, kad „Realme“ atstovai vien tik iš nuotraukų nusprendė, jog visa tai įvyko dėl išorinių jėgų, o ne dėl gamintojo kaltės. Vis dėlto, istorijai pradėjus plisti socialiniuose tinkluose, jų pozicija kiek pakito ir buvo pažadėta imtis reikiamų veiksmų dėl šio incidento. Nors sudegusio telefono savininko teigimu kompanija nesiėmė jokių veiksmų, tačiau „Realme“ dar kartą patvirtino, jog tai įvyko dėl išorinių veiksmų ir išplatino savo panešimą.

„Vienas svarbiausių dalykų mums yra produktų kokybė. Kiekvienas mūsų išmanusis telefonas turi pereiti daugybę griežtų kokybės ir ilgaamžiškumo patikrinimų, nes klientų saugumas mums yra nepaprastai svarbus. Tyrimo metu paaiškėjo, jog telefonas buvo sugadintas dėl išorinių veiksnių – įrenginio baterija užsidegė, nes telefonas turėjo skylę korpuse“, – teigiama „Realme“ išplatintame pranešime.

Tai jau ne pirmas kartas, kuomet internete pasirodo panašios istorijos apie degančius išmaniuosius telefonus. Anksčiau ne kartą buvo pasirodę pasakojimų apie panašių problemų sunaikinus „Samsung“, „Apple“ ar „Xiaomi“ įrenginius, o bene garsiausia istorija buvo nutikusi prieš keletą metų su „Galaxy Note 7“ įrenginiais, kuomet buvo atšaukta šių telefonų prekyba.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!