Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/73220/nsgk-prieme-sprendima-del-valstybes-institucijose-naudojamos-nesaugios-vaizdo-stebejimo-irangos/spausdinti/

NSGK priėmė sprendimą dėl valstybės institucijose naudojamos nesaugios vaizdo stebėjimo įrangos

Publikuota: 2020-06-03 19:07
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Reaguodamas į Nacionalinio kibernetinio saugumo centro (NKSC) atliktą tyrimą dėl to, kad kai kurios valstybės institucijos naudoja nesaugią vaizdo stebėjimo ir transliavimo įrangą, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) birželio 3 d. posėdyje priėmė sprendimą kreiptis į NSKC prašydamas įvertinti, ar Seimo kanceliarijoje naudojamos komitetų posėdžių transliacijai vaizdo stebėjimo kameros yra saugios. NKSC taip pat prašoma pateikti rekomendacijas, kuriomis būtų sustiprintas kibernetinis Seimo kanceliarijos naudojamos vaizdo stebėjimo įrangos saugumas.

Komitetas atkreipė dėmesį į tai, kad institucijos, kurios naudoja nesaugią vaizdo stebėjimo įrangą, privalo pašalinti esamas saugumo spragas, o naujus viešuosius pirkimus informacinių technologijų srityje vykdyti atsižvelgiant į NSKC kibernetinio saugumo rekomendacijas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!