Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/73188/konferencija-statyba-4-0-ismaniems-miestams/spausdinti/

Konferencija „Statyba 4.0 išmaniems miestams“

Publikuota: 2020-06-02 20:09
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Kaip atsitiko, kad viena pagrindinių ekonomikos sričių – statybos, dažnu atveju linksniuojama kaip efektyvumo stokojančių industrijos šakų?

Ne paslaptis, kad prie to smarkiai prisideda didelė fragmentacija tarp proceso dalyvių. Bendradarbiavimo trūkumas yra viena esminių problemų, kas sąlygoja neišanalizuotų sprendimų įgyvendinimą, nepatikimų duomenų apie statinius sukūrimą bei žaliavų, žmogiškųjų resursų ir finansinių išteklių švaistymą.

Spręsti šią problemą gali padėti statinių ir aplinkos skaitmenizavimas, kuriant jų informacinus modelius, skaitmeninius dvynius ir naudojant bendrą struktūrizuotų duomenų aplinką.

Skaitmenizavimo naudos akivaizdžios tiek viešajam, tiek privačiam sektoriui, kurios įgalina priimti racionalius ir pagrįstus sprendimus atitinkamuose statinio, teritorijos ar kitų turto objektų gyvavimo ciklo etapuose. Tai svarbu miestams, valstybėms bei įvairaus pobūdžio organizacijų veiklai tobulinti.

Kviečiame į RESTA parodos metu vyksiančią konferenciją „Statyba 4.0 išmaniems miestams“, kurios metu turėsite galimybę susipažinti su KTU Statybos ir architektūros fakulteto tyrėjų bei įmonių „Bentley systems“, „Kauno tiltai“, „YIT Lietuva“, INHUS, „Staticus“ ir VšĮ „Skaitmeninė statyba“ patirtimi, skaitmenizuojant aplinką ir procesus.

Data: Birželio 3 d. 15 valandą. Trukmė: apie 2 val. (su 10 min pertrauka). Vieta: ZOOM konferencija su tiesiogine transliacija. Nuoroda bus atsiųsta užsiregistravusiems dalyviams.

Renginį organizuoja: KTU Statybos ir architektūros fakulteto Išmaniųjų miestų ir infrastruktūros centras.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!