Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/73077/naujojo-knygnesio-2020-atranka-prasideda-sekite-pernyksciu-laureatu-pedomis/spausdinti/

„Naujojo knygnešio 2020“ atranka prasideda: sekite pernykščių laureatų pėdomis

Publikuota: 2020-05-25 18:27
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Šiandien prasideda konkursas „Naujasis knygnešys 2020“ – nacionalinė atranka į pasaulinį skaitmeninio turinio sprendimų konkursą „World Summit Awards 2020“ (WSA). Konkurse kviečiami dalyvauti Ir Lietuvos startuoliai, ir didelę patirtį turinčios verslo įmonės – mobiliųjų programėlių, elektroninių paslaugų, skaitmeninių platformų, žaidimų kūrėjai, rašoma pranešime spaudai.

Organizatorių nuotr. / „Naujojo knygnešio 2019“ laureatų iškovotos statulėlės
Organizatorių nuotr. / „Naujojo knygnešio 2019“ laureatų iškovotos statulėlės

Nacionalinio konkurso nugalėtojai taps pasaulinio „World Summit Awards 2020” konkurso nominantais, kurių sukurti sprendimai varžysis su skaitmeniniais produktais iš viso pasaulio. Registruotis dalyvauti nacionalinės atrankos konkurse galima renginio interneto svetainėje iki 2020 m. liepos 19 d.

Pasak „World Summit Awards“ konkurso Lietuvos nacionalinės ekspertės ir pasaulinės žiuri narės Ievos Žilionienės, šis konkursas – puiki proga išbandyti jėgas ir parodyti savo sprendimo vertę ir naudą ne tik vietiniame, bet ir viso pasaulio kontekste. „Didžiuojamės, kad pernai tarp 40 geriausiomis pasaulyje pripažintų skaitmeninių inovacijų – net du lietuvių startuolių sukurti sprendimai: Sveikatos ir gerovės kategorijoje laimėjęs „ChestEye CAD“ („Oxipit“) ir Mokymosi ir švietimo kategorijoje laimėjęs „BitDegree“ („BitDegree“), kuris dar papildomai pripažintas ir pačiu geriausiu savo kategorijos sprendimu, pelniusiu pasaulinio skaitmeninio čempiono vardą. Džiugino ir mūsų jaunųjų kūrėjų pasirodymas – European Youth Award. Didžiuoju nugalėtoju tapo lietuvių sukurtas sprendimas „Ligence“. Tokia sėkmė įkvepia ir šiemet tikėtis sulaukti aktyvaus lietuvių kūrėjų dalyvavimo nacionalinėje atrankoje ir atrasti geriausias, pasaulinio pripažinimo vertas skaitmenines inovacijas“, – sako I.Žilionienė.

Kas laukia nacionalinio konkurso laimėtojų?

Atstovavimas Lietuvai pasauliniame konkurse. Lietuvos atranką laimėję sprendimai ‒ po vieną sprendimą iš kiekvienos kategorijos ‒ taps Lietuvos „naujaisiais knygnešiais“ ir atstovaus Lietuvai pasauliniame konkurse „WSA 2020“.

Piniginė premija. Vieno iš startuolių laukia specialus apdovanojimas ‒ už inovatyviausią, originaliausią ir socialiai reikšmingiausią startuolio sprendimą bus įteikta 3000 Eur vertės piniginė premija.

Vertingi prizai. Laimėjusieji nacionalinę atranką bus apdovanoti konkurso draugų ir partnerių įsteigtais vertingais prizais.

Sėkmės atveju – dalyvavimas Pasauliniame kongrese. Pasaulinio konkurso „WSA 2020“ dalyviai varžysis savo sprendimų kategorijose, o laimėtojai dalyvaus „World Summit Awards“ Pasauliniame kongrese, kur pristatys savo sprendimus tarptautinei verslo ir akademinei bendruomenei, dalyvaus mokymuose ir susitikimuose su pasaulinio pripažinimo sulaukusiais inovacijų kūrėjais ir bus apdovanoti iškilmingos nugalėtojų pagerbimo ceremonijos metu.

Papildomas dėmesys jauniesiems inovacijų kūrėjams. Savo sprendimus konkursui „Naujasis knygnešys“ teikiančios komandos, kurių dauguma narių jaunesni nei 30 m., papildomai dalyvauja ir „World Summit Awards“ iniciatyvos „Youth Innovation for Europe“ atrankoje. Lietuvos nacionalinės komisijos atrinkta jaunųjų kūrėjų komanda rungsis dėl Europos geriausiųjų titulo ir kvietimo į Europos Jaunųjų inovatorių festivalį Grace, Austrijoje, vyksiantį 2020 m. lapkričio 30 – gruodžio 3 d.

Nacionalinio konkurso kategorijos, kuriose varžysis Lietuvos kūrėjai:

  • Valdžia ir piliečių įsitraukimas;
  • Sveikata ir gerovė;
  • Mokymasis ir švietimas;
  • Aplinka ir žalioji energija;
  • Kultūra ir turizmas;
  • Išmanios gyvenvietės ir urbanizacija;
  • Verslas ir komercija;
  • Įtraukimas ir įgalinimas.

„Naujasis knygnešys 2020“ konkursą organizuoja Informacinės visuomenės plėtros komitetas (IVPK) kartu su Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT). Konkurso iniciatyvą palaiko didžiausi Lietuvos ryšio operatoriai UAB „Bitė Lietuva“, UAB „Tele2“ ir „Telia Lietuva“, AB, „Verslo žinios“, portalas „15min“, „ChangeMakers‘ON“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!