Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/72944/facebook-savo-moderatoriams-priverstas-sumoketi-52-mln-doleriu-uz-patirtas-psichologines-traumas/spausdinti/

„Facebook“ savo moderatoriams priverstas sumokėti 52 mln. dolerių už patirtas psichologines traumas

Publikuota: 2020-05-15 09:21
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Socialinių tinklų gigantas „Facebook“ teismo sprendimu sutiko sumokėti 52 mln. dolerių išmoką savo turinio moderatoriams už patirtas psichologines traumas dėl peržiūrimų vartotojų įrašų.

Naujienų tarnybos AFP duomenimis, Kalifornijos valstijos teisme priimtas sprendimas įpareigos įmonę kompensuoti patirtą žalą 10 tūkst. esamų ir buvusių turinio moderatorių, dirbusių „Facebook“ nusamdytose įmonėse.

„Facebook“ savo moderatoriams priverstas sumokėti 52 mln. dolerių už patirtas psichologines traumas
Asociatyvi nuotr. Pixabay.com

Dar 2018 m. paduotame ieškinyje teismui teigiama, kad turinio moderatoriai buvo psichologiškai traumuojami nuo nuolat pasikartojančių nemalonaus turinio vaizdų kaip vaikų prievartavimas, galvų nukirtimas, terorizmas, smurtas prieš gyvūnus, išprievartavimai ar žmogžudystės.

Visi ieškovai byloje turėtų gauti bent 1 tūkst. dolerių, o tie, kuriems buvo nustatytos specifinės psichinės sveikatos problemos kaip potrauminis sindromas, papildomai gaus iki 50 tūkst. dolerių kompensaciją.

„Facebook“ taip pat sutiko imtis atitinkamų priemonių užtikrinti JAV dirbantiems moderatoriams patogią prieigą prie psichologinių paslaugų.

„Žala, kurią galima patirti dirbant tokio pobūdžio darbą, yra tikra ir rimta. Šis teismo sprendimas suteiks išties reikšmingą pagalbą, ir aš džiaugiuosi galėjęs prisidėti“, – teigė ieškovų advokatas Steve‘as Williamsas.

Šios bylos nagrinėjimas prasidėjo po portalų „The Guardian“ ir „The Verge“ parašytų straipsnių, atskleidusių sunkias „Facebook“ nusamdytų moderatorių darbo sąlygas.

„Tu kiekvieną rytą 9 val. ateini į darbą, įsijungi kompiuterį ir žiūri, kaip kažkam yra nukertama galva. Kiekvieną dieną, kiekvieną minutę tu tematai tik tai. Kertamas galvas“, – portalui „The Guardian“ teigė viena pagrindinių ieškovių byloje Selena Scola.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!